Rekord a 2024-es Mozgás Éjszakáján!
2024. június 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idei esztendőre országos szabadidősport programmá nőtte ki magát a Mozgás Éjszakája, hiszen június 14-én Budapest mellett további 14 városban sportoltak egész éjszaka a résztvevők.

A fővárosban több, mint 20 000 fő sportolt egyszerre a Hősök terén. Az immár tízedik évben megrendezett éjszakai sporteseményen a már hagyománynak számító éjféli kerékpártúra, éjszakai élményfutás, gyalogos éjszakai túra, zumba, spinning mellett többek között görkori disco, boulder falmászás és Fighters’ Run akadálypálya is ingyenesen állt az érdeklődők rendelkezésére.

A szabadidősport és az egészséges életmód kéz a kézben járnak, éppen ezért a 20 ingyenesen kipróbálható sportág mellett a Mozgás Éjszakáján 10 kiállítóval is megismerkedhettek a résztvevők, akiket különböző mérésekkel, tanácsadással, szűrésekkel és sok-sok meglepetéssel vártak az Olof Palme sétányon.

2024-ben újra megrendezték az 1 km-es kerekesszékes futamot is, mellyel a szervezők azt szeretnék hirdetni, hogy a sport mindenkié, minden helyzetben, időben és korban elkezdhető, űzhető.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem idén is társszervezőként volt jelen a rendezvényen. A sportszakmai munkát az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Rekreáció tanszék csapata irányította az egyetem korábbi és jelenlegi hallgatóinak bevonásával. A főszervezők a TF részéréről: dr. Lacza Gyöngyvér és dr. Irmai István, a mintegy 150 fős animátor csoport vezetője Grandpierre Judit, segítői Pécs Eszter és Milassin Ákos, a kerékpár, görkori és a futás útvonalának felelőse Várhegyi Attila, az éjszakai gyalogtúra szervezője Fehérvári Dániel volt. Az ünnepélyes megnyitón egyetemünk képviseletében prof. dr. Radák Zsolt is köszöntötte a résztvevőket.

Ez az esemény minden évben a szabadidősport és az aktív életmód ünnepe. A rendezvény alapkoncepcióját már a kezdetektől a „mozgás  –  élmény – közösség  –  egészség” pillérekre építettük. Ehhez csodálatos színtér az éjszakai Hősök-tere, a Városligeti-tó és a mesésen kivilágított Budapest. Úgy gondoljuk, a résztvevők valóban ezért a fergeteges hangulatú közösségi mozgásélményért jönnek vissza évről-évre – jelentette ki dr. Lacza Gyöngyvér főszervező, a Rekreáció tanszék tanszékvezető egyetemi docense. Számunkra is csoda az 5000 fő körüli zumbás, a mintegy 8000 kerékpáros, a 100 tollaspálya látványa, valamint a hajnali négy óráig telt házzal működő sárkányhajók és spinning bringák, a mindig népszerű jóga- és fitneszórák, az éjszakai gyaloglás vagy éppen a korfball és a sakk sikere.

Köszönjük szépen a kollégáknak, hallgatóinknak a rengeteg munkát és a hajnalig is kitartó mosolyt!

Ezúton köszönjük szponzoraink támogatását, felajánlásait, nélkülük egészen biztosan nem sikerült volna ennyi embert egy helyszínen megmozgatnunk a budapesti Mozgás Éjszakáján!

Kérjük, segítsd munkánkat és töltsd ki értékelő kérdőívünket, oszd meg velünk a véleményedet, hogy a jövőben még jobb, még színvonalasabb, még különlegesebb eseményt szervezhessünk!

Mindemellett fény derült a következő évi Mozgás Éjszakája dátumára is, mely 2025. június 20., helyszíne pedig ismét a Hősök tere (további városok bevonását is elkezdtük szervezni), csatlakozz már most a Facebook-eseményhez, hogy biztosan ne maradj le semmiről!

A Mozgás Éjszakája honlapján regisztráltak első kézből értesülhetnek a legfontosabb információkról, kezdésként a 2024-es Mozgás Éjszakája fotóinak és videóinak elérhetőségéről, melyeket a következő napokban folyamatosan teszünk közzé a Mozgás Éjszakája Facebook oldalán.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!