;>
Archívum

2015. június

ISSSS konferencia felhívás

ISSSS konferencia felhívás

Az International Society for the Social Sciences of Sport (ISSSS) "Sport in changing social, economic, political and cultural contexts" témájú, 7. nemzetközi konferenciájának a TF ad otthont 2015. november 12-14 között.

A magyar résztvevőknek nagyon kedvezményes (90 euro) regisztrációs díjú konferenciára július 15-ig lehet absztrakttal jelentkezni. Várjuk az előadásokat a sporttörténet, a sportpszichológia, a sportpedagógia, a sportfilozófia, a sport-közgazdaságtan, a sportmenedzsment, a sportmarketing, a sportszociológia, a rekreáció és a sportturizmus területeiről! A szervezők a szerzőknek a teljes tanulmány (a konferencia időpontjáig történő) beküldése esetén publikációs lehetőséget is biztosítanak.

Részletes információk itt.

TF-es hallgató képviselte az OTDK Sporttudományi Szekcióját

TF-es hallgató képviselte az OTDK Sporttudományi Szekcióját

Június 16-án hatodik alkalommal került sor az Akadémia Kistermében az OTDT TDK Prezentációs-díj Versenyre. A versenyre azok kaptak meghívást, akik az idei OTDK szekcióiban kiemelkedő előadást, illetve magas színvonalú prezentációt mutattak be, és ott ezért külön díjban részesültek.

Kollégáink a Sportszociológiai Világkongresszuson

Kollégáink a Sportszociológiai Világkongresszuson

A Társadalomtudományi Tanszék három munkatársa, Földesiné dr. Szabó Gyöngyi, dr. Gál Andrea és dr. Dóczi Tamás nagy sikerű előadást tartott a Nemzetközi Sportszociológiai Társaság megalakulásának fél évszázados jubileuma alkalmából rendezett Sportszociológiai Világkongresszuson, Párizsban, tovább öregbítve ezzel a Testnevelési Egyetem és a magyar sportszociológia nemzetközi elismertségét.

A Világkongresszus egyik kiemelkedő eseménye volt a Találkozás a legendákkal címet viselő parti, ahol az ISSA vezetése és a résztvevők melegen ünnepelték a Társaság jelenlévő négy tiszteletbeli tagját, közöttük Földesiné Szabó Gyöngyit.

Kollégáink a Sportszociológiai Világkongresszuson

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött a Testnevelési Egyetem (TE), az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) és a GenePointPlus Magyarország Kft., amelynek értelmében segítik egymás kutatási munkáját a genetikai és egyéb, biomarkereken alapuló mintagyűjtemények adatbázisának kialakításában.

TE-OSEI-GenePointPlus együttműködési megállapodás

A nagyszabású terv fontos eleme, hogy a kutatások eredményeit hazai és nemzetközi szinten is publikálják a felek. Az együttműködési megállapodást Mocsai Lajos, a TE rektora, prof. dr. Koller Ákos, a TE tudományos rektorhelyettese, dr. Soós Ágnes, az OSEI főigazgató főorvosa, valamint Gyulai Lászlóné, a GenePointPlus Magyarország Kft. ügyvezetője írta alá.

Automatikus vázlat

Automatikus vázlat

A pedagógusokat és a jubileumi diplomásokat köszöntöttük

A pedagógusokat és a jubileumi diplomásokat köszöntöttük

A kora hajnalban kitárt ajtók csak kissé tudták hűteni az Aula levegőjét, ahol 12-én, pénteken már 12 óra előtt kezdtek gyülekezni a jubileumi diplomaátadóra, illetve a pedagógusnapra érkezők.

Pályázati lehetőség nyári nemzetközi sportkurzusra

Pályázati lehetőség nyári nemzetközi sportkurzusra

A Debreceni Nyári Egyetem pályázatot hirdet a University Sports Today and Tomorrow című kéthetes nemzetközi sportkurzuson való részvételre magyar és külföldi egyetemi-főiskolai hallgatók részére.

A pályázat az alábbi költségeket fedezi:

 • kollégiumi szállás 3 ágyas szobákban (13 éjszaka)
 • napi háromszori étkezés a kurzus időtartama alatt
 • oktatási díj
 • kiegészítő és kulturális programokon való részvétel
A kurzus célja elméleti és gyakorlati kérdésekkel foglalkozó nemzetközi fórumot teremteni olyan hazai és külföldi diákoknak, akik a sport valamely területén tanulnak vagy tanulmányaik mellett aktívan sportolnak. A programban résztvevő diákok különböző témájú előadásokat hallgatnak, sporteseményeket (pl. futball- vagy kosárlabda bajnokság, futóverseny, asztalitenisz) szerveznek a Debreceni Nyári Egyetem hagyományos nyári "Magyar nyelv és kultúra" kurzusán résztvevő csaknem 200 külföldi diák számára. Emellett megismerkednek a Debreceni Egyetemen zajló és tervezett képzésekkel, valamint Debrecen sportéletével intézmények és edzések meglátogatásán keresztül. A hallgatók ugyancsak részt vehetnek a párhuzamosan zajló esti programokon, amelyek a magyar kultúra egy-egy szeletét mutatják be az érdeklődőknek.

A kurzus helye és időpontja: Debreceni Egyetem, 2015. augusztus 02-15.

Pályázati feltételek:

 • A mellékelt jelentkezési lap kitöltése
 • Motivációs levél magyarul vagy angolul
 • Hallgatói jogviszony valamelyik magyarországi felsőoktatási intézménnyel, ahol a pályázó
  • testnevelés vagy valamilyen sporttal kapcsolatos szakra jár; VAGY
  • tanulmányai mellett aktívan sportol
 • Középfokú angol nyelvtudás
Pályázati határidő: 2015. június 29.

A pályázati anyagokat elektronikusan kérjük beküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Ha további információkra van szüksége, érdeklődjön a 06-52-532-594-es telefonszámon, vagy írjon a fenti email címre

Tanulmányi ösztöndíj fogyatékossággal élők számára

Tanulmányi ösztöndíj fogyatékossággal élők számára

A Cotrugli Üzleti Iskola pilóta projekt keretében online, angol nyelvű MBA képzési lehetőséget és hozzá 10 000 euró értékű tanulmányi ösztöndíjat ajánl fogyatékossággal élők számára.

Ezt a kezdeményezést hosszú távú projektként kívánják folytatni, melynek célja, hogy létrejöjjön az online MBA-t végzettek nemzetközi közössége.

Az MBA program teljes rugalmasságot biztosít. A tanulás földrajzi helyzettől, naptól, időtől függetlenül folytatható. Magasan képzett oktatási anyagok jellemzik a szakoktatókat, a teljes tananyag és online kommunikáció is biztosítja a széleskörű tapasztalatcserét, kizárólag angol nyelven. Az online MBA program 16 modulból áll egyéves időszakra. Hetente szerveződik a tanulók tanulmányi ideje, a modulok 3-6 hétig tartanak a befektetett munka függvényében.

Modulok: vezetőképzés, pénzügyek (haladó), személyi fejlesztés és menedzsment, üzleti kommunikáció, stratégiai menedzsment, működési menedzsment, értékesítési menedzsment, emberi erőforrás menedzsment, pénzügyi menedzsment, pénzügyi és ügyvezetési számvitel, döntéshozatal, ügyvezetői gazdasági mennyiségi módszerek, sratégiai információs technológiai menedzsment, üzleti működés alapjai, stratégiai piackutatás, vállalkozástan.

A Cotrugli Üzleti Iskola büszke arra, hogy az MBA képzéssel hasznára lehet fogyatékossággal élő embereknek, szakmai tudásukat javítva üzleti hálózat kiépülését és társadalmi befogadásukat segíti elő.

Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 30.

További felvilágosítás angol nyelven: Petra Jug, Project Manager (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | +38599 266 0476 | cotrugli.org)

forrás: rehabportal.hu

A TF-en edz a női felnőtt női röplabda válogatott

A TF-en edz a női felnőtt női röplabda válogatott

Június 15-16. és 22-23. között a TF "D" termében edz a szeptemberi Európa-bajnokságra - 28 év után végre ismét - kijutó női röplabda válogatott, Jan de Brandt és Jókay Zoltán edzők irányításával. Az edzések délelőtt 10.00-12.30 és délután 16.00-18.30 órás időpontokban megtekinthetők, várunk mindenkit szeretettel!

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!