Felvételi határidők

A jelentkezés benyújtása:

Alap-, osztatlan és mesterképzésekre kizárólag az E-felvételi felületen lehet jelentkezni. Itt kell megadni a személyes adatokat, megnevezni a kiválasztott képzéseket (felállítva közöttük a kívánt jelentkezési sorrendet), illetve feltölteni azon dokumentumok, bizonyítványok, igazolások stb. másolatait, amelyekre a jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükség van.

A jelentkezés a hitelesítéssel zárul (e nélkül a jelentkezés érvénytelen). A hitelesítés kizárólag Ügyfélkapun keresztül tehető meg.

Az Ügyfélkapu olyan szolgáltatás, amelynek segítségével – a személyazonosság igazolása mellett – biztonságosan kapcsolatba lehet lépni elektronikus közigazgatási ügyintézést nyújtó intézményekkel. A szolgáltatást állampolgárságtól függetlenül mindenki igénybe veheti. Ügyfélkapu regisztrációval történő hitelesítés során az E-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a háttérben megtörténik az ún. természetes személyazonosító adatok egyeztetése. A természetes személyazonosító adatok egyezése esetén a hitelesítés automatikusan megtörténik. Ennek eredményéről a jelentkező e-mailben értesítést kap, illetve az E-felvételi felületén is látható, hogy a hitelesítés sikeresen megtörtént. Érdemes ezt az értesítést megvárni!

A hitelesítési folyamat végrehajtására vonatkozó pontos útmutatást az E-felvételi felülete tartalmazza.

Amennyiben az Ügyfélkapuval történő hitelesítés többszöri kísérlet után sem sikeres, annak egyik oka az lehet, hogy a természetes személyazonosítók karakterszinten eltérnek. Ilyenkor ellenőrizze, hogy az E-felvételi jelentkezés során megadott adatai teljes mértékben megegyeznek-e az Ügyfélkapun szereplő adataival (pl. a születési helyét jól adta-e meg, a nevében vagy édesanyja születési nevében szereplő két utónév esetén mindkettőt rögzítette-e).

Ügyfélkapunyitás

A felvételi eljárás fontosabb időpontjai:

  • Felsőoktatási felvételi tájékoztatató várható megjelenése a felvi.hu oldalon: 2022. december 20.
  • E-felvételi jelentkezés várható indulása: 2022. december 20.
  • Jelentkezési határidő: 2023. február 15.
  • Hitelesítő adatlap beküldése vagy Ügyfélkapun keresztül történő hitelesítés határideje: 2023. február 20.
  • Sorrendmódosítás, dokumentumpótlás határideje: 2023. július 12.
  • Ponthatárok várható kihirdetése: 2023. július 26.

(A határidők a 2023. szeptemberben induló képzésekre vonatkoznak.)

Utolsó módosítás: 2023. január 28. 8:15
nyomtatás

Projektek

2023. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!