2018. január

A Testnevelési Egyetemről a téli olimpiára

Február 9. és 25. között a dél-koreai Pjongcsangban rendezik meg a XXIII. téli olimpiát, amelyen 19 magyar sportolóért szoríthatunk. Köztük van Kékesi Márton, a Testnevelési Egyetem osztatlan gyógytestnevelő és egészségfejlesztő tanári tagozatának harmadéves hallgatója, aki alpesi síben képviseli majd hazánk színeit.

A Testnevelési Egyetemről a téli olimpiára

TDK, mint tantárgy

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Testnevelési Egyetem: Prof. Koller Ákos javaslatára egyetemünk vezetősége lehetővé tette, hogy az idén februártól további elismerést nyerjen a TDK munka a hallgatók, illetve az oktató-kutató kollégák körében, miután a hallgatók számára 2, illetve 3 kredites választható tantárgy lett bevezetve!

TDK, mint tantárgy

Egy konferencia tapasztalatai

Nagy sikere volt a dr. Nyerges  Mihály emlékére kedden a Testnevelési Egyetemen rendezett eseménynek, az Eredményjelző: Magyar sport 2017 című konferenciának, amelyet egyetemünk és a Magyar Sporttudományi Társaság közösen szervezett meg.

Egy konferencia tapasztalatai

Komoly elismerés Dr. Genzwein Ferencnek

Címzetes egyetemi tanári címet adományozott a Kaposvári Egyetem Szenátusa Dr. Genzwein Ferencnek, szakmai életpályája és a Gazdaságtudományi Kar oktatási és egyéb szakmai, közéleti tevékenységének segítése, az abban való aktív részvétel elismeréseként. Az kitüntető címet a Testnevelési Egyetem kancellárja a Kaposvári Egyetemen tartott pénteki oklevél átadó ünnepségen vette át. 

Komoly elismerés Dr. Genzwein Ferencnek

Nyílt nap 2018: Teltház a TF-en!

Vezető oktatóink jelenlétében, a jelentkezési létszámokat maximálisan kitöltve, talán azokat túl is lépve, remek hangulatú és a Testnevelési Egyetemen dolgozói számára is lendületet adó nyílt napokon van túl a TF. Egyetemünk iránt az érdeklődés töretlen, sőt – bátran állíthatjuk – egyre nagyobb.

Nyílt nap 2018: Teltház a TF-en!

Tapasztalatok és végjáték a kézilabda Eb-n

Végjátékához közelít a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság. Dr. Ökrös Csaba, a TF tanszékvezető docense nemrég konferencián mutatta be, hogyan változik a kézilabda; mindez most, a számunkra csúfos véget ért Európa-bajnokság alatt nyer csak igazán értelmet.

Tapasztalatok és végjáték a kézilabda Eb-n

Sportmenedzsment konferencia: "Apám, mennyi a lé?"

A magyar sportmenedzsment képzés megteremtője, Dr. Nyerges Mihály emlékére rendezett konferenciát a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és a Testnevelési Egyetem. Az Eredményjelző: Magyar sport 2017 című eseményre kedden délután megtelt a Hepp Ferenc terem. Nem véletlenül mondta köszöntőjében Dr. Sterbenz Tamás rektorhelyettes, hogy ez az esemény mindig is jelentős érdeklődés mellett zajlott.

Sportmenedzsment konferencia: "Apám, mennyi a lé?"

Szakmai szemmel milyen volt 2017?

A 2017-es világversenyek sportszakmai elemzései címmel nagyszabású konferenciát rendez a Testnevelési Egyetem január 31-én a Sportági Intézet szervezésében. Számos sportág értékelése, elemzése kerül terítékre, elvégre tavaly többek között atlétikában, cselgáncsban és vizes sportokban is rendeztek világbajnokságot, utóbbi kettőnek ráadásul Magyarország volt a házigazdája.

Szakmai szemmel milyen volt 2017?

Bemutató, tánc és siker az Educatio kiállításon

Az elmúlt három napban nagy érdeklődés mellett tájékoztatták a fiatalokat a TF-standnál a HÖK munkatársai, a Testnevelési Egyetem hallgatói az Educatio szakkiállításon. Álltuk a rohamot, ahogy pénteken a színpadon is sikerült jól helytállni a TF-es fellépőknek. Rövid beszámoló a nagyszinpados bemutatóról, főképp képekben.

Bemutató, tánc és siker az Educatio kiállításon

Erkölcs, tudás, fejlődés – beszélgetés Rátgéber Lászlóval

Sikeres évet zárt 2017-ben a magyar kosárlabdasport, hiszen mind a férfi-, mind a női válogatott nyolcaddöntőt játszott az Európa-bajnokságon, a hölgyek ráadásul csak egy ponttal maradtak alul Olaszországgal szemben. Ennek kapcsán, de nem csupán erről beszélgettünk Rátgéber Lászlóval, aki tapasztalatait, kivételes szaktudását a Testnevelési Egyetemen is megosztja, előadásokat tart egyetemünk kosárlabda edzőképzésén.

Erkölcs, tudás, fejlődés – beszélgetés Rátgéber Lászlóval