;>
Archívum

2016. május

Tömegesen sportoltak

Tömegesen sportoltak

Szenzációs hangulat, vidám arcok, no meg sport, sport és sport – röviden így foglalható össze a 18. Budapesti Nagy Sportágválasztó, amelyre több mint húszezren látogattak ki a hétvégén, köztük egyetemünk sátránál a rekreációs szakos hallgatóink.

DAAD német-magyar kutatócsere program

DAAD német-magyar kutatócsere program

Pályázati felhívás felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között megvalósuló tudományos együttműködés elősegítésére.

A program célja a tudományos együttműködés elősegítése magyar és német felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között, amelyek egy konkrét tudományos kutatási terven dolgoznak. A program a mobilitást támogatja.

Megvásárolható az új sportmenedzsment tankönyv

Megvásárolható az új sportmenedzsment tankönyv

Kedves hallgatók, megjelent a Sportmenedzsment tankönyv legfrissebb kiadása, Dr. Sterbenz Tamás és Dr. Géczi Gábor szerkesztésében. Megvásárolható a D-épület 121 irodában, hétfőtől csütörtökig 10-12 óra között.

A TF zászlaja az Everest csúcsán

A TF zászlaja az Everest csúcsán

Dr. Neszmélyi Emil, ügyvéd, 2016. május 20-án, magyar idő szerint hajnal négy órakor ért fel a Mount Everest csúcsára, ahol különleges meglepetést készített elő egyetemünk számára, ugyanis eljuttatta az TF zászlaját a 8848 méter magas csúcsra.

TF-es hallgató az Ultra Trail Hungary-n

TF-es hallgató az Ultra Trail Hungary-n

Május 15-én, pontban éjfélkor, több mint 150 elszánt terepfutó állt Szentendrén a Lázár Cár téren, az Ultra Trail Hungary 115 km-es távjának rajtjánál. Köztük volt Török Bence, MA Testnevelő-gyógytestnevelő  szakos hallgatónk, a TFSE Judo szakosztály tagja.

Istvánfi Csabát köszöntöttük

Istvánfi Csabát köszöntöttük

Szerda ebédszünetben rendezte a Magyar Testnevelési Egyetem Támogató Köre Alapítvány azt a megemlékezést a Kistanács teremben, amelyen az egyetem munkatársaival együtt köszöntötte Dr. Istvánfi Csaba rector emeritus tanár  urat, a TF volt rektorát, 80-ik születésnapja alkalmából.

A TF labdarúgó csapata 4-1-re legyőzte a Színészválogatottat

A TF labdarúgó csapata 4-1-re legyőzte a Színészválogatottat

A TF Fesztivál keretén belül került sor a találkozóra. A meccset eredetileg a Csörsz pályán játszották volna, de a kezdés tervezett időpontjában szakadni kezdett az eső, így a D-terembe kényszerültünk.

Egy arany, egy bronz

Egy arany, egy bronz

Címvédés, MVP, All Star, bronzérem. A Testnevelési Egyetem kosárlabda csapatai kiváló eredményekkel zárták a 2015-16-os Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságot.

Ajánlás az iskolai testnevelés megújítására

Ajánlás az iskolai testnevelés megújítására

2016. április 29-én a Testnevelési Egyetem Tanácstermében, a Magyar Sporttudományi Társaság támogatásával, „A mindennapos testnevelés az elméletben és a gyakorlatban” címmel konferenciát rendezett a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottság Szomatikus-nevelési Albizottsága. A konferencián előadást tartott Prof. Hamar Pál az MTA PTB Szomatikus-nevelési Albizottságának elnöke, Prof. Trencsényi László címzetes egyetemi tanár, a Magyar Pedagógiai Társaság ügyvezető elnöke, Dr. Csányi Tamás egyetemi adjunktus, a Magyar Diáksport Szövetség projekt szakmai vezetője és Kopeczky Péter testnevelés munkaközösség vezető, a Nemzeti Pedagóguskar Testnevelés és Sporttagozatának elnöke.

Véradás

Véradás

A Testnevelési Egyetem közösen az Országos Vérellátó Szolgálattal május 10-én véradást szervezett. A nemes célú esemény iránt nagy volt az érdeklődés, hallgatók és munkatársak folyamatosan érkeztek, hogy vért adjanak.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!