2018. május

Intenzív angol nyelvi tréning a TF-en

A TE Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága szervezésében június 27-én és 28-án két workshopot tartunk, amelyen az érdeklődők Dr. Paul Edmunds, a University of New Mexico (USA) - a TE partnerintézménye - oktatójának intenzív angol nyelvi tréningjén vehetnek részt.

Intenzív angol nyelvi tréning a TF-en

Jelentkezz a Sportmédia szakirányú továbbképzésre

Diplomával rendelkező, a sportmédia és a médiumok iránt érdeklődő, rátermett hallgatók számára munkalehetőséget is kínáló három féléves médiaképzés indul a TF-en. A neves oktatók közreműködésével, a Magyar Sportújságíró Szövetséggel és a Nemzeti Sporttal együttműködésben induló képzésre várjuk az érdeklődők jelentkezését. 

Jelentkezz a Sportmédia szakirányú továbbképzésre

A hely szelleme - a „genius loci”

Május 25-én tartotta évi rendes közgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), aminek keretében kitüntetéseket és díjakat adott át a honi szervezet. Györfi János, a Testnevelési Egyetem stratégiai főtanácsadója – Németh András, Köstner Vilmos, Róth Kálmán és dr. Soós József mellett – a Magyar Kézilabdázásért Érdemérmet vehetett át. Vele beszélgettünk.

A hely szelleme - a „genius loci”

Megállapodás a Magyar Sportújságíró Szövetséggel

Kecskeméten tartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Sportújságíró Szövetség. A 2018-as Kongresszusra a kecskeméti városháza dísztermében került sor, ahová Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mellett Dr. Kulcsár Krisztián MOB elnök és a Testnevelési Egyetem kancellárja, Dr. Genzwein Ferenc is hivatalos volt.

Megállapodás a Magyar Sportújságíró Szövetséggel

Életeket mentettek

A XVI. Kerületi Kézilabda MSE diákjai múlt hétfőn egy keceli kézilabda-tornáról tartottak hazafelé, amikor az M0-s autópályán Pécel közelében kigyulladt az őket szállító busz. A 9-14 éves fiataloknak csupán néhány percük volt a kimenekülésre, sokuknak még arra sem volt ideje, hogy felvegye a cipőjét.

Életeket mentettek

ERASMUS hallgatók a TF-en

Három évvel ezelőtt vezettük be a magyar nyelvi tantárgy mellett a „Hungarian Culture” tanulmányokat a különböző országokból érkező hallgatóknak. Ezt azért tettük, hogy mélyebb ismereteket szerezhessenek Magyarországról.

ERASMUS hallgatók a TF-en

Kötetbe zárt legenda

Tavaly decemberben nagy sikert aratott a Testnevelési Egyetemen a dr. Kis Jenő emlékére megrendezett konferencia – amelyet most újból „átélhetnek” a résztvevők, sőt azok is, akik nem voltak jelen az eseményen. Prof. dr. Hamar Pál szerkesztésében elkészült a több mint százoldalas emlékkötet, amely a tavalyi tudományos-módszertani konferencián elhangzott előadásokat eleveníti fel.

Kötetbe zárt legenda

Benczenleitner, Vágó: kölyök atlétikai versenyeket szerveztünk

Az atlétika tanszék évek óta nagy figyelmet fordít a hallgatók versenyrendezési képességének kibontakoztatására. Ennek a programnak egyik eleme a hallgatók elméleti és gyakorlati felkészítése a kölyök atlétikaversenyre, aminek csúcspontját egy-egy viadal megszervezése és lebonyolítása jelenti. Az idén a hallgatóknak két elméleti előadást követően kellett önállóan megszervezniük és lebonyolítaniuk a kölyök atlétikai versenyeket. 

Benczenleitner, Vágó: kölyök atlétikai versenyeket szerveztünk

Felhívás önkéntesek részére

A nagysikerű vizes világbajnokság után újabb nemzetközi megmérettetés házigazdája lesz Magyarország. Június 16-án kerül megrendezésre a FINA nyíltvízi világkupa sorozatának hazai fordulója Balatonfüreden, ahol ismét elengedhetetlen lesz az önkéntesek munkája a rendezvény lebonyolításához.

Felhívás önkéntesek részére

Fitnesz és személyi edzés: Útmutató profiknak és amatőröknek

Megjelent Tánczos Zoltán Fitnesz és személyi edzés című könyve, mely a Testnevelési Egyetem oktatási segédlete is és a korszerű fitneszgépek és eszközök használatának teljes körű, részletes leírását tárgyalja. A szakszerű felhasználási útmutatás és edzésmódszertani ismeretek nyújtása mellett az olvasó megismerheti belőle, hogy pontosan milyen izmok vesznek részt egy adott mozgás kivitelezésében.

Fitnesz és személyi edzés: Útmutató profiknak és amatőröknek