;>
Archívum

2018. május

Intenzív angol nyelvi tréning a TF-en

Intenzív angol nyelvi tréning a TF-en

A TE Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága szervezésében június 27-én és 28-án két workshopot tartunk, amelyen az érdeklődők Dr. Paul Edmunds, a University of New Mexico (USA) - a TE partnerintézménye - oktatójának intenzív angol nyelvi tréningjén vehetnek részt.

Jelentkezz a Sportmédia szakirányú továbbképzésre

Jelentkezz a Sportmédia szakirányú továbbképzésre

Diplomával rendelkező, a sportmédia és a médiumok iránt érdeklődő, rátermett hallgatók számára munkalehetőséget is kínáló három féléves médiaképzés indul a TF-en. A neves oktatók közreműködésével, a Magyar Sportújságíró Szövetséggel és a Nemzeti Sporttal együttműködésben induló képzésre várjuk az érdeklődők jelentkezését. 

A hely szelleme - a „genius loci”

A hely szelleme - a „genius loci”

Május 25-én tartotta évi rendes közgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), aminek keretében kitüntetéseket és díjakat adott át a honi szervezet. Györfi János, a Testnevelési Egyetem stratégiai főtanácsadója – Németh András, Köstner Vilmos, Róth Kálmán és dr. Soós József mellett – a Magyar Kézilabdázásért Érdemérmet vehetett át. Vele beszélgettünk.

Megállapodás a Magyar Sportújságíró Szövetséggel

Megállapodás a Magyar Sportújságíró Szövetséggel

Kecskeméten tartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Sportújságíró Szövetség. A 2018-as Kongresszusra a kecskeméti városháza dísztermében került sor, ahová Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mellett Dr. Kulcsár Krisztián MOB elnök és a Testnevelési Egyetem kancellárja, Dr. Genzwein Ferenc is hivatalos volt.

Életeket mentettek

Életeket mentettek

A XVI. Kerületi Kézilabda MSE diákjai múlt hétfőn egy keceli kézilabda-tornáról tartottak hazafelé, amikor az M0-s autópályán Pécel közelében kigyulladt az őket szállító busz. A 9-14 éves fiataloknak csupán néhány percük volt a kimenekülésre, sokuknak még arra sem volt ideje, hogy felvegye a cipőjét.

ERASMUS hallgatók a TF-en

ERASMUS hallgatók a TF-en

Három évvel ezelőtt vezettük be a magyar nyelvi tantárgy mellett a „Hungarian Culture” tanulmányokat a különböző országokból érkező hallgatóknak. Ezt azért tettük, hogy mélyebb ismereteket szerezhessenek Magyarországról.

Kötetbe zárt legenda

Kötetbe zárt legenda

Tavaly decemberben nagy sikert aratott a Testnevelési Egyetemen a dr. Kis Jenő emlékére megrendezett konferencia – amelyet most újból „átélhetnek” a résztvevők, sőt azok is, akik nem voltak jelen az eseményen. Prof. dr. Hamar Pál szerkesztésében elkészült a több mint százoldalas emlékkötet, amely a tavalyi tudományos-módszertani konferencián elhangzott előadásokat eleveníti fel.

Benczenleitner, Vágó: kölyök atlétikai versenyeket szerveztünk

Benczenleitner, Vágó: kölyök atlétikai versenyeket szerveztünk

Az atlétika tanszék évek óta nagy figyelmet fordít a hallgatók versenyrendezési képességének kibontakoztatására. Ennek a programnak egyik eleme a hallgatók elméleti és gyakorlati felkészítése a kölyök atlétikaversenyre, aminek csúcspontját egy-egy viadal megszervezése és lebonyolítása jelenti. Az idén a hallgatóknak két elméleti előadást követően kellett önállóan megszervezniük és lebonyolítaniuk a kölyök atlétikai versenyeket. 

Felhívás önkéntesek részére

Felhívás önkéntesek részére

A nagysikerű vizes világbajnokság után újabb nemzetközi megmérettetés házigazdája lesz Magyarország. Június 16-án kerül megrendezésre a FINA nyíltvízi világkupa sorozatának hazai fordulója Balatonfüreden, ahol ismét elengedhetetlen lesz az önkéntesek munkája a rendezvény lebonyolításához.

Fitnesz és személyi edzés: Útmutató profiknak és amatőröknek

Fitnesz és személyi edzés: Útmutató profiknak és amatőröknek

Megjelent Tánczos Zoltán Fitnesz és személyi edzés című könyve, mely a Testnevelési Egyetem oktatási segédlete is és a korszerű fitneszgépek és eszközök használatának teljes körű, részletes leírását tárgyalja. A szakszerű felhasználási útmutatás és edzésmódszertani ismeretek nyújtása mellett az olvasó megismerheti belőle, hogy pontosan milyen izmok vesznek részt egy adott mozgás kivitelezésében.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!