;>
Archívum

2011. november

Szabó Melinda világbajnok!

Szabó Melinda világbajnok!

Szabó Melinda IFBB fitness világbajnokSzabó Melinda, a TF rekreáció szakos hallgatója sok sikert ért el az év rangos fitnesz versenyein, és szereplését a világbajnoki cím megszerzésével koronázta meg.

Gratulálunk!

(fotó: Szabó Melinda Facebook oldala)

Gunda András a GYGYOE új elnöke

Gunda András a GYGYOE új elnöke

Gunda András lett a GYGYOE elnökeNagy megtiszteltetés érte Egyetemünket!

A gyógytestnevelő tanár szak tantárgy és iskolateremtő szakvezetőjét, Dr. Gunda András tanár urat a Gyógytestnevelés a Gyermekekért Országos Egyesület november 25-én közel 70 %-os eredménnyel elnökévé választotta.

Ezzel megteremtődött annak a feltétele, hogy a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara közötti partnerségi kapcsolathoz a GYGYOE is kapcsolódjón, és létrejöhessen az országban egyedüli mintaként a testkultúrális civil szervezetek és a legkiemelkedőbb képző intézmény közötti szinergia kapcsolat.

Gratulálunk Gunda tanár úrnak, és hasonló eredményes munkát kívánunk számára, mint amilyet az elmúlt 36 évben a TF érdekében kifejtett.

Dorogi László PhD házi vitája

Dorogi László PhD házi vitája

Értesítjük Önöket arról, hogy Dorogi László PhD hallgató házi vitájára kerül sor 2011. november 30-án, 15 órakor a Tanácsteremben. Az értekezés címe: A fogyatékos személyek teljesítménysportja és annak hatása a sport különböző színtereire. Témavezetője: Dr. Bognár József, egyetemi docens.
NSSZ digitális konferencia

NSSZ digitális konferencia

Meghívó a Nemzeti Sportszövetség I. digitális konferenciájára.

Hely: Magyar Sport Háza

Időpont: 2011. december 1. 10.00 – 13.00, I. emeleti konferencia terem

A konferencia szervezője: Nemzeti Sportszövetség és Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága

Téma: Kooperációk és szinergiák a megváltozó magyar sportban – sportszakmai kerekasztal beszélgetés. Alcím: Tudásfejlesztés a XXI. században.

Szlogen: A legfontosabb értékünk sportszakembereink szakmai tudása!

Program

 • 10.00 – 10.10 Megnyitó, köszöntések
  • Dr. Berényi János NSSZ alelnöke, olimpiai szekció vezetője
  • Bardóczy Gábor főosztályvezető, Nemzeti Erőforrás Minisztérium
 • 10.10 – 11.40 Vitaindító előadás és hozzászólások
  • Olimpiai sportágak lehetséges szakmai kapcsolatai - Dr. Berényi János NSSZ alelnöke, olimpiai szekció vezetője
  • Sport, mint stratégiai ágazat - Molnár Zoltán főtitkár, Magyar Olimpiai Bizottság
  • A nem olimpiai sportágak új fejlesztési filozófiája - Dr. Leyrer Richárd alelnök, Nemzeti Sportszövetség nem olimpiai sportágak szekciójának vezetője
  • A sport tényleges Egésszé válása - Monspart Sarolta elnök, Nemzeti Szabadidősport Szövetség
  • Sportoló értelmiség – Sportértelmiség - Dr. Vincze Pál alelnök, Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség
  • A diáksport lehetőségei - „sikerélménykultúra”, együttműködések - Szlatényi György főtitkár, Magyar Diáksport Szövetség
  • Utánpótlássport sportszakmai kapcsolódási pontjai - Dr. Szabó Tamás főigazgató, Nemzeti Sport Intézet
  • Kötelező sportszakember továbbképzés ideája - Köpf Károly főtitkár, Magyar Edzők Társasága
  • Testnevelők korszerű tudása és megújuló gyakorlata - Dr. Istvánfi Csaba elnök, Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete
  • Sportszakmai hálózat szükségessége - Dr. Gál László titkár, Testnevelési és Sporttudományi Szakmai Kollégium
  • Sporttudományos alapokon történő döntési alternatívaállítás - Dr. Tóth Miklós elnök, Magyar Sporttudományi Társaság, Semmelweis Egyetem TSK, dékán
 • 11.40 – 13.00 kerekasztal beszélgetés, kérdések – válaszok. Kérdések feltehetők a konferencia alatt: az NSSZ honlapján, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy SMS-ben a 06-30-4240036 telefonszámon. Moderátor: Györfi János stratégiai főtanácsadó, Nemzeti Sportszövetség
 • 13.00 Digitális konferencia zárása
 • 13.05 Büféebéd

Volunteering in Sport, 4. workshop

Volunteering in Sport, 4. workshop

2011. november 16-17-én került megrendezésre az Európai Unió finanszírozásával a Volunteering in Sport projekt negyedik workshopja Potsdam városában.

Karunkat a projektben a Sportmenedzsment és Rekreáció tanszék két oktatója, dr. Onyestyák Nikoletta és dr. Géczi Gábor képviseli, akik ezúttal is aktívan segítették a workshop munkáját.

Az első munkanapon két nagy téma került megvitatásra. Az egyik a résztvevő országokban működő sportszervezeti struktúrák és a sportklubokban az operatív irányítást végző vezetői pozíciók összehasonlítása és értékelése, a másik a sporthoz kötődő képzési, oktatási rendszerek bemutatása volt. Emellett az Európai Unió részéről bemutatásra kerültek bizonyos aktuális sportfinanszírozási lehetőségek és az oktatás területén futó EU-s projektek.

A második munkanapon a házigazdák megismertették a résztvevőkkel a nemrégiben kidolgozott online club információs rendszerüket, mely nagyban segíti a club menedzsmentet, a belga partnerek pedig online könyvelési rendszerüket ismertették, melyet kifejezetten a sportszervezetek számviteli tevékenységének a támogatására fejlesztettek ki. Ezt követően P2P (partner to partner) egyeztetések folytak a partnerek között, ennek keretében a német és a szlovák partnerekkel a további együttműködés lehetőségei kerültek megvitatásra.

A projekt keretében való workshop februárban Cipruson folytatódik, majd a projekt lezárására májusban kerül sor Brüsszelben, ahol projektvezető a zárójelentést az Európai Bizottság elé terjeszti.

Bővebb információ és képgaléria: http://www.volunteeringinsport.eu

A TFSE Judo Szakosztály sikere

A TFSE Judo Szakosztály sikere

Máthé Bence és Szakál Szonja (TFSE Judo, Diák OB arany)A 2011. november 19-én megrendezett Diák Országos Judo Bajnokságon, a TFSE Judo Szakosztály versenyzői, Máthé Bence és Szakál Szonja országos bajnokok lettek a több mint száz fős mezőnyben.

Gratulálunk nekik és edzőiknek, Dr. Németh Endrének és ifj. Hamar Pálnak!

Horváth Tamás bronzérmes

Horváth Tamás bronzérmes

Horváth Tamás (Judo Senior EB bronz)Horváth Tamás, a Küzdősportok Tanszék tanársegédje, bronzérmet szerzett a 2011.november 13-án rendezett Judo Senior Európa Bajnokságon Leibnitzben (Ausztria).

Gratulálunk!

A dobogón állva:

Horváth Tamás (Judo Senior EB bronz)

Az MSTT EU szakbizottság ülése

Az MSTT EU szakbizottság ülése

A Magyar Sporttudományi Társaság EU Szakbizottsága tisztelettel meghívja "A 2011-es magyar EU-elnökség eredményei a sportban" című rendezvényére.

Helyszín: TF, Kistanács terem

Időpont: 2011. november 30. (szerda) 10 óra

Program:

 • 10.00-10.10: Dr. Farkas Péter, az MSTT EU Szakbizottság elnökének köszöntője
 • 10.10-10.30: Göntér Krisztina, a NEFMI Sportért Felelős Államtitkárság szakmai tanácsadójának előadása a magyar elnökség sportbeli eredményeiről
 • 10.30-10.50: Joó Kinga, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság magyar tanácsnokának előadása
 • 10.50-11.10: Balogh Gábor miniszterelnöki sporttanácsadó előadása a magyar sport aktuális helyzetéről az elnökség lezárultával
 • 11.10-11.20: kérdések
 • 11.20-11.40: Bardocz-Bencsik Mariann, az MSTT EU Sporttudományi Integrációs szakbizottság tagjának előadása sportbeli nyertes EU-s pályázatokról
 • 11.40-12.00: Dr. Kozsla Tibor, a TF Stratégiai és Nemzetközi Igazgatójának előadása egy sportbeli EU-s prioritásról, a sportolók kettős karrierjéről
 • 12.00-12.10: kérdések
 • 12.10-12.15: Dr. Farkas Péter zárszava
A rendezvény alatt és után egy kis büfé áll majd rendelkezésükre.

Hamidreza Mirsafian PhD témaismertetése

Hamidreza Mirsafian PhD témaismertetése

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy november 23-án 12.30 órakor a Főépület I. em. 39-es teremben Hamidreza Mirsafian PhD hallgató angol nyelven ismertetési kutatási témáját. Címe: Leisure sport at universities in Hungary and in Iran.

Kérjük, aki teheti, tisztelje meg az előadót a jelenlétével.

Konferencia az utánpótlássportról

Konferencia az utánpótlássportról

Nagyszabású szakmai konferenciát szervez Nem gyerekjáték! címmel a MediaBook Kiadó – az utanpotlassport.hu kiadója – a Decathlon és az NSI támogatásával az utánpótlássportról, az utánpótlás-nevelésről, annak legégetőbb kérdéseiről azzal a szándékkal, hogy a témakörök legjelesebb hazai szakértőinek bevonásával segítséget nyújtson a fiatal sportolók felkészítésével foglalkozók számára mindennapi munkájukhoz. A konferencia keretében a résztvevők számára lehetőség nyílik kérdéseket intézni az előadókhoz, s aktív szerepelt vállalhatnak az úgynevezett kerekasztal-beszélgetések közben is.

Időpont: 2012. január 26., 9-től 18 óráig

Helyszín: Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) aulája (Budapest, Alkotás u. 44.)

Részvételi díj: 7200 Ft+áfa, mely magában foglalja az előadásokon való részvételt, a svédasztalos meleg ebédet, valamint a szünetekben a kávét, üdítőt.

Jelentkezés: Mivel a jelentkezéseket a helyszín adottságaiból kifolyólag csak korlátozott számban tudjuk elfogadni, kérjük, részvételi szándékát mielőbb – de legkésőbb 2011. december 20-ig – jelezze a regisztrációs űrlap kitöltésével.

Kérdések, észrevételek: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Mura László projektmenedzser (06-30-230-2678)

Program

 • 9.00-9.30: Érkezés, regisztráció
 • 9.30-9.50: Köszöntő
 • 9.50-10.30: Miért kell figyelembe venni a fiatalok felkészítése közben a speciális életkori jellemzőket? Milyen kockázatokat rejt, milyen hátrányokkal járhat a helytelen fizikai felkészítés? (Előadó: dr. Pavlik Gábor, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának egyetemi tanára)
 • 10.30-11.10: Mikor nevezhető ideálisnak a sportoló és az edző viszonya? Milyen lélektani hibákat követhet el a fiatal sportolókkal foglalkozó tréner? (Előadó: dr. Budavári Ágota, a Sportkórház pszichológusa)
 • 11.10-11.30: Kávészünet
 • 11.30-12.10: Dopping már tinédzserkorban is? Mit kell tudni a megelőzésről, az ellenőrzésről, a szülői és az edzői felelősségről? (Előadó: dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatója)
 • 12.10-13.00: Kerekasztal-beszélgetés a közönség bevonásával, dr. Pavlik Gábor, dr. Budavári Ágota és dr. Tiszeker Ágnes részvételével. Moderátor: Bruckner Gábor újságíró.
 • 13.00-14.00: Ebéd
 • 14.00-14.40: Hogyan működtethető gazdaságilag hatékonyan egy utánpótlás-nevelő műhely? Hogyan találjunk szponzorokat, támogatókat? (Előadó: Dénes Ferenc sportközgazdász)
 • 14.40-15.20: Milyen feltételekkel köthető szerződés az utánpótlás korú sportolókkal? Mi a különbség az amatőr és a profi státusz között? (Előadó: dr. Sárközy Tamás egyetemi tanár, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke)
 • 15.20-16.00: Hogyan aknázhatók ki a társaságiadó-törvény nyújtotta kedvezmények a látványsportokban? Milyen lehetőségek kínálkoznak a többi sportág képviselői számára? (Előadó: Radnai Károly adószakértő, az OrienTax Kft. ügyvezetője)
 • 16.00-16.20: Kávészünet
 • 16.20-17.00: Melyek az állam feladatai az utánpótlás-nevelésben? Bízhatunk-e kedvező fejleményekben? (Előadó: dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója)
 • 17.00-17.50: Kerekasztal-beszélgetés a közönség bevonásával, Dénes Ferenc, dr. Sárközy Tamás, Radnai Károly és dr. Szabó Tamás részvételével. Moderátor: Pető Péter újságíró.
 • 17.50-18.00: Miért fontos a médiamegjelenés a fiatal sportolók számára? Milyen lehetőségeket nyújt a témakör egyetlen átfogó hírportálja, az utanpotlassport.hu? (Előadó: Bruckner Gábor újságíró, az utanpotlassport.hu kiadója)

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!