Nyomtatványok

A Neptun Kérvénykezelő modul bemutatása

A kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb ügyintézés módja az elektronikus ügyintézés. A Neptun Kérvénykezelő modul az egyetem új szolgáltatása, mellyel a hallgatói kérvénykezelés hatékonyabbá, egyszerűbbé és áttekinthetőbbé válik. A Kérvénykezelő modul használata minden hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatóra vonatkozik, alapvetően csak annyit kell tudni, hogy csak és kizárólag ezen a felületen benyújtott kérvényeik érnek célba.

A szokásos módon (azonosítóval, jelszóval) lépjen be a Hallgatói Web-en keresztül a saját Neptun felületére. A felső menüsorban Ügyintézés / Kérvények menüponton éri el a kérvény-kezelést. Itt két almenü található:

 1. Kitölthető kérvények: itt látható az adott időpontban kitölthető kérvények listája. A kiválasztott kérvényre kattintva betöltődik a nyomtatvány, melyet értelemszerűen kitölt, majd Kérvény leadása.
 2. Leadott kérvények: itt a már beadott kérvényeinek sorsát követheti nyomon, a mentés utáni állapottól a döntésig.

A legfontosabb tudnivalók, tanácsok az elektronikus kérvényezésről

 1. A beadható kérvények listája folyamatosan változik, a kérvény beadási határideje, a beadásra jogosultak köre szerint. Így figyelemmel kell kísérni, melyik kérvény meddig adható be. Az aktuális határidőkről kérjük, előre tájékozódjon, mert ha a kérvény beadási határideje lejárt, a kérvény eltűnik a listáról! Határidőn túl kérvényt beadni nem lehetséges!
 2. Amennyiben több képzésen van/volt jogviszonya, amelyik képzését választja, azon a képzésén kerül beadásra a kérvénye. Győződjön meg arról, hogy a helyes képzése van kiválasztva, ha nem, a Képzésváltás gombbal állítsa be a megfelelő képzését. A nem megfelelő képzésen beadott kérvények formai okból elutasításra kerülnek.
 3. A kérvénytípusoknál a beadási alkalmak száma limitált lehet. Ha a maximálisan beadható kérvényeit felhasználta, tovább nem töltheti le az adott kérvényt. (pl. szakváltás)
 4. Egyes kérvényeknél kötelezően kitöltendő mezők is lehetnek. Ha üresen marad a mező, a kérvényt nem tudja leadni, amíg ki nem tölti a kötelező részeket.
 5. Bizonyos kérvényekhez melléklet csatolandó, vagy csatolható. A kérvényben, amennyiben bejelöli a jelölőnégyzetet és nem csatol dokumentumot, akkor a csatolás gomb mellett megjelenik egy piros felirat: „A mezőhöz kötelező dokumentáció feltöltése!”. Csak akkor jelölje be a jelölőnégyzetet, ha csatol is!
 6. Melléklet csatolásánál kérjük figyeljen a formai követelményekre (kiterjesztés típusa PDF, DOC, DOCX, ZIP, JPG, JPEG, GIF, BMP és a fájl maximális mérete 3000 kB lehet), és minden esetben ellenőrizze az eredményt!
 7. Nyomon követheti kérvényének folyamatát a Kérvények/Leadott kérvények menüponton. Itt látható a kérvény státusza, döntés esetén az elfogadás vagy elutasítás, és a döntés indoklása. Ezért javasoljuk, rendszeresen lépjen be a Neptunba.
 8. Automatikus üzenetet kap az elbírált kérvény Hivatalos bejegyzéséről, melyben tájékoztatjuk a Határozat letöltésével kapcsolatban. A határozatot postai úton is meg fogja kapni.
 9. A Tanulmányok/Képzés adatok menüpontban megtekintheti ügyintézője nevét, aki a tanulmányi előadója. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a tanulmányi előadóktól a döntés meghozataláig hiába kér információt, az ügymenetet nem gyorsíthatja, a döntést nem befolyásolhatja. Ezért arra kérjük, kérvényei ügyében ne az előadóját keresse, kérvényei státuszát a Neptunon kísérje figyelemmel!
 10. A Neptunban beadott kérvényei hivatalos iratok! Az azon tett nyilatkozatok, megadott adatok egyenértékűek egy aláírt dokumentummal. Ezért gondolja meg, mielőtt Neptun azonosítóját és főleg jelszavát bárkinek kiadja! A Neptunon a belépés után az azonosítója jelenti személyét. Ezért ha valakinek kiadja jelszavát, azzal meghatalmazza, hogy az Ön ügyében hivatalosan eljárhat. Vigyázzon, ezzel visszaélést is el lehet követni! Az Egyetem nem vizsgálja a jelszó kiadásából származó panaszokat, kifogásokat, és eljárásaiban feltételezi, hogy az azonosító tulajdonosa cselekedett.

Hallgatói dokumentáció a kérvénykezelő modul használatáról >>>

Reméljük, hogy a tanulmányi ügyintézése egyszerűbbé, áttekinthetőbbé és gyorsabbá válik a kérvénykezelő modul alkalmazásával. Tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!