2013. január

Radák Zsolt a Testnevelési és Sportszakmai Kollégium új elnöke

A Testnevelési és Sportszakmai Kollégium dr. Radák Zsolt professzor urat, a TF dékánját választotta elnökévé a testület 2013. január 24.-én megtartott rendkívüli ülésén. A sporttudományi képzési terület, illetve testkultúrális felsőfokú képzőhelyeket tömörítő szervezet vezetőjeként 2 évre kapott megbízást.

Megválasztásához gratulálunk, munkájához sok sikert kívánunk!

Radák Zsolt a Testnevelési és Sportszakmai Kollégium új elnöke

Gódor Kacsándi Anna PhD házi vitája

Gódor Kacsándi Anna PhD hallgató házi vitája 2013. január 25-én (pénteken) 10.00 órakor lesz a Főépület I. emeleti Kistanács teremben. A téma címe: A többszörösen telítetlen zsírsavak hatása az anyagcsere és a központi idegrendszer fejlődésére és öregedésére. Konzulens: Dr. Nyakas Csaba.

Mindenkit szeretettel várunk.

Gódor Kacsándi Anna PhD házi vitája

Sikeres volt a Nyílt Nap

Várakozáson felüli volt a felvételizni szándékozók létszáma és a hangulat is a TF 2013. évi nyílt napján, ahol többek között Talmácsi Gábor sportszervező és Kótai Mihály fogorvostan-hallgatóktól kaphattak útravalót az érdeklődők. Dr. Hamar Pál és Dr. Kokovay Ágnes előadásaikban a kor kihívásainak megfelelő, de a jól bevált hagyományokra épülő képzések sajátosságairól adott tájékoztatást.

Az ország távoli városaiból is érkeztek családok és tették fel az őket érdeklő kérdéseket, valamint próbálhatták ki a helyszínen például a lézeres lövészetet is.

A rendezvényt egykori hallgatóink és szakmai partnereink is meglátogatták.

A nyílt napról részletesebb betekintést kap képgalériánkban.

[nggallery id=165]

Sikeres volt a Nyílt Nap

Budapesten tartották a GGGS projektzáró konferenciáját

Január 11. és 13. között a Gellért Hotel adott otthont a Good Governance in Grassroots Sport című projekt utolsó ülésének. Az európai uniós program 2012 januárjában kezdődött és 21 szervezet vett benne részt. Hazánkat a TF, a TF-et Dr. Farkas Judit, a Dékáni Hivatal munkatársa, valamint Dr. Gál Andrea, a Társadalomtudományi Tanszék docense képviselte.

13 európai ország 17 nemzeti szervezete mellett 4 nemzetközi intézmény is részt vett a konzorciumban, köztük a project vezetője, a Nemzetközi Sport és Kultúra Szervezet (ISCA).

Sűrű évet tudhat maga mögött a program: alig egy év telt el a projektindító ülés óta, melyet Ljubljanában rendeztek tavaly január végén. Az utolsó, budapesti üléssel együtt összesen három tréninget szerveztek a konzorciumi tagoknak, hármat pedig politikai vezetőknek a jó kormányzáshoz kellő ismeretek elsajátítására. Mindezek mellett két workshop is megrendezésre került az elmúlt egy évben.

A budapesti tréningre a szervezők a magyar sportirányítás képviselőit is meghívták, így Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár úr és Dr. Radák Zsolt, a TF dékánja is köszöntötte az egybegyűlteket az első napon. A Sportért Felelős Államtitkárságról, a Magyar Olimpiai Bizottságtól, a Magyar Szabadidősport Szövetségtől, valamint a TF-ről többen is aktívan részt vettek a háromnapos eseményen. A TF-ről Gulyás Erika tanársegéd, Bardocz-Bencsik Mariann pályázati koordinátor, illetve Kun Kitti volt részese a tréningnek.

Monspart Sarolta MOB-alelnök, valamint Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke nagysikerű előadást tartott a résztvevőknek a jó kormányzás hazai helyzetéről.

A tréning zárásaként minden konzorciumi tag elismerő oklevélben részesült, míg Dr. Farkas Judit és Vass Henriett MOB-munkatárs a tréning szervezésében nyújtott segítségéért kapott egy kis ajándékot a szervezőktől.

Bővebb információt a projektről annak hivatalos weboldalán találnak.

Budapesten tartották a GGGS projektzáró konferenciáját

A tréning résztvevői a Gellért Hotel lépcsőjén

Budapesten tartották a GGGS projektzáró konferenciáját

Dr. Farkas Judit (TF) és Vass Henriett (MOB) külön elismerésben részesült a tréning szervezésében nyújtott segítségéért.

Bardocz-Bencsik Mariann

Budapesten tartották a GGGS projektzáró konferenciáját

Vécseyné Kovách Magdolna PhD házi vitája

Tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket Vécseyné Kovách Magdolna PhD értekezésének házi vitájára. A téma címe: "Effects of asix-months intervention program on physical and psychological functioning in older adults". Témavezető: Dr. Bognár József.

Időpont: 2013. január 11. (péntek) 9.30. Hely: I. emelet, Tanácsterem.

Vécseyné Kovách Magdolna PhD házi vitája

Kopkáné Pachy Judit PhD házi vitája

Tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket Kopkáné Pachy Judit PhD értekezésének házi vitájára. A téma címe: "A rendszeres fizikai aktivitás hatása az idős kori függetlenség megőrzésére 60 év fölötti nők esetében: randomizált kontrollált kísérlet". Témavezető: Dr. Bognár József.

Időpont: 2013. január 11. (péntek) 9.30. Hely: I. emelet, Tanácsterem.

Kopkáné Pachy Judit PhD házi vitája