NTP-HHTDK-21-0044

NKFIA infoblokkAz NTP-HHTDK-21-0044 azonosítószámú projekt célja a diákköri munka népszerűsítése az Egyetemen. A program során bemutatásra kerülnek az egyes műhelyek, kiemelésre kerülnek a TDK munka egyén számára nyújtott előnyei. A projekt keretében megrendezésre kerül, az Egyetem hírnevéhez méltó TDK konferencia, amely ösztönzi a kutatások folytatását. Végezetül a program keretében a hallgatókat segíteni kívánjuk az eredményeik tudományos folyóiratokban történő közlésében. További információk a projekt oldalán érhetők el.

Projekt címe: Tudományos diákköri munka elősegítése és fejlesztése a Testnevelési Egyetemen

Kedvezményezett neve: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Projekt azonosító: NTP-HHTDK-21-0044

Projekt kezdete: 2021. augusztus 01.

Projekt befejezése: 2022. június 30.

Támogatás összege: 950 000 Ft

Projekt rövid leírása és célja

A program célja a TDK munkában résztvevő hallgatók és oktatók számának növelése és a munka minőségének fejlesztése. Szeretnénk bemutatni a TDK munka hallgatók számára nyújtott előnyeit mind hallgatóként, mind pedig az egyetemi életet követően. Szeretnénk ösztönözni az Egyetem oktató-kutató állományát a TDK munkában való részvételre úgy, hogy a tehetséges, kiemelkedő szorgalmú hallgatókat vonják be az egyes műhelyeken zajló munkákba. Ettől az egyetemi kutatómunka színvonalának javulását várjuk, hiszen sok kutatáshoz szükséges kutatás-asszisztensi feladatot el tudnak látni a hallgatók, tehermentesítve a minősített kollégákat, illetve a tudományos utánpótlás biztosítása is magasabb szintű lehet. Magas színvonalú TDK konferenciaszervezéssel szeretnénk elérni, hogy a tehetséges hallgatók maradjanak meg a tudományos életben.

A pályázathoz kapcsolódó tevékenységek és módszerek bemutatása

A workshopok során a frontális tájékoztatási és ismeretadási módszerek mellett a rendezvények jellegéből adódóan a peer to peer módszerekkel is kívánjuk elősegíteni a kommunikációt. Színes és könnyed tájékoztató és figyelemfelhívó kiadványokkal célunk még szélesebb hallgatói rétegekhez is eljutni. Az Egyetem TDK-s alumni hallgatói, akik az életben is sikereket értek el jó példával járnak elől, így az ő megfelelő színvonalú involválásuk nagyon fontos. A konferenciák az Egyetemhez méltó színvonalú megrendezésével bízunk abban, hogy a TDK konferencia igazi ünnep az Egyetem életében, amelyen élvezetes és hasznos részt venni akár előadóként, tanárként vagy érdeklődőként (hallgatók és tanulók számára egyaránt). Összességében a TDK kifejezést, az OTDT tevékenységével összhangban újra kívánjuk pozicionálni az Egyetem életében, amely elsősorban a fiatalokhoz szól, így számukra kell elérhetővé és érthetővé tenni. A projektben megvalósítani kívánt programok ezt a célt nagyban elősegítik, ami illeszkedik projekt célkitűzéséhez.

A program rövid távú céljai

Több résztvevő (induló és érdeklődő) az intézményi TDK konferencián, hiszen a népszerűsítő rendezvények a konferencia előtt történnek. A TDK munka vonzóbbá tételével a tehetséges hallgatók oktatási időn kívül végzett tevékenységként más szakmai munkavégzés helyett a tudományos munkavégzést választhat, ezáltal a minőség is javul. Mindezek eredménye az OTDK helyezések és a doktori képzésre való jelentkezések számának növekedésében mutatkozik meg.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!