A Mozgás Éjszakája
2015. július 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén is kirobbanó sikert hozott a második alkalommal megrendezett „A Mozgás Éjszakája” rendezvény, amelyet a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet a Testnevelési Egyetemmel együttműködve szervezett meg. A több mint tizenhat sportágat felvonultató éjszakai szabadidősport-fesztiválon legalább 20 ezer ember vett részt.

A Mozgás Éjszakája

Jó volt ismét ilyennek látni a Hősök terét – ez volt az egyik leggyakoribb megállapítás szombatról vasárnapra virradóra a Városligetben. A második A Mozgás Éjszakáján legalább 20 ezren vettek részt. A zumbások, salsások és a tollasozók szinte teljesen megtöltötték a teret, és a Városliget környező sétányain is hömpölygött a futók, kerékpárosok, a sportolni vágyók tömege. Az eseményt a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet a Testnevelési Egyetem támogatásával szervezte meg. Az együttműködés részeként 147 hallgató segítette a lebonyolítást.

Az éjszakai eseménysorozatot Navracsics Tibor sportért felelős EU biztos, Török Krisztina, a NEFI főigazgatója, valamint Mocsai Lajos, egyetemünk rektora nyitotta meg, aki a rekreációs sport egészségmegőrző szerepéről beszélt.

A Mozgás Éjszakáján több mint tizenhat sportágat, mozgásformát próbálhattak ki az érdeklődők. Rendkívül látványos volt, ahogy a sárkányhajók szelték a Városligeti tó vizét. Dr. Irmai István, a Rekreáció tanszék vezetője irányította a helyszínt, ahol közel 3000-en kóstolhattak bele a különböző vízi sportokba.

Az idén az eseményt a határokon átívelő, Déva-Budapest közötti adománygyűjtő futás előzte meg. A futók a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonainak gyűjtöttek. Az ide érkező gyerekek egyhetes sport és szabadidős programjait rekreáció szakos hallgatóink és kollégáink (Grandpierre Judit, Pécs Eszter) szervezték.

A rendezvény főszervezői  között volt egyetemünk munkatársa, Lacza Gyöngyvér, a Rekreáció Tanszék docense, illetve korábbi hallgatója, Bordács Miklós is: „A szervezésbe fektetett rengeteg munka és éjszakázás abban a pillanatban megtérült, amikor újra megláttuk a Hősök terén együtt zumbázó emberek ezreit. Most már biztosak lehetünk abban, hogy a mozgás a legjobb bulik egyike. Büszkék vagyunk arra, hogy a rendezvény sportági helyszíneit többségében TF-et végzett kollégák irányították. Kiemelt köszönet illeti a mintegy százötven hallgatót, akik munkájukkal segítették a rendezvény lebonyolítását.”

fotó: Nemzeti Sport, Földi Attila

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!