Folytatódik a Sportszülők Akadémiája-sorozat
2024. január 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Második állomásához érkezett a Sportszülők Akadémiája című előadássorozat, amelynek következő részét február 15-én, 18 órakor tartják a Magyar Sport Háza konferenciatermében.

Nagy sikert aratott a Sportszülők Akadémiájának első, ez év januárjában megrendezett foglalkozása, amelyen TF-es részről dr. Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatottat három olimpiai bajnoki címig vezető szövetségi kapitány, valamint dr. Kovács Krisztina, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportpszichológusa tartott előadást.

Az előző rendezvény sikerére alapozva, február 15-én, a Magyar Sport Háza konferenciatermében tartják meg a második foglalkozást, amelynek témája ezúttal a sportegészségügy lesz.

Jóllehet minden sportszülő tudja, hogy a versenyzés feltétele a sportorvosi vizsgálat alapján kiállított versenyengedély, arról jóval kevesebb az ismeretük, hogy pontosan mit takar a sportorvosi vizsgálat, mikor adható ki a versenyengedély és mikor nem. Hogyan és hol lehet bejelentkezni a vizsgálatra? Ki vizsgálja meg azokat a gyermekeket, akik koruk vagy a sportág jellege miatt még csak edzésre járnak, de nem versenyeznek? Betegség, sérülés után mikor térhet vissza a fiatal sportoló az edzésmunkába, a versenyzésbe? A rendezvény ilyen fajsúlyú kérdéseket feszeget, amelyekre a választ a legrelevánsabb szakemberektől kapjuk meg. 

Egész pontosan az Országos Sportegészségügyi Intézet, népszerű nevén a Sportkórház orvosaitól és szakembereitől, dr. Soós Ágnes főigazgató-főorvostól, dr. Kiss Mariannától, az Országos Sportorvosi Hálózat vezető sportorvosától, Megyeriné Szabó Anitától, a Sportkórház stratégiai igazgatójától, valamint dr. Vannai Judit gyermekgyógyász-szakorvostól.

Aki személyesen szeretne részt venni a konferencián, regisztráljon a Magyar Edzők Társasága honlapján február 14-én 12 óráig.

Az eseményt online is követhetjük a Magyar Edzők Társasága YouTube-csatornáján. Ehhez nem kell regisztrálnunk, a csatlakozási linket majd a Magyar Edzők Társasága honlapján találjuk meg.

Forrás:Magyar Edzők Társasága 

Plakát PDF formátumban >>>    

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!