Lelbach Ádám volt a Masters Club vendége
2022. december 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

November 23-án, szerdán a Róma teremben tartották meg az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda kiemelt rendezvényét, a Masters Club soros ülését, amelynek vendégelőadója a TF címzetes egyetemi tanára, dr. habil Lelbach Ádám volt.

Lelbach Ádám volt az Alumni Masters Club vendége 3

2022. május 25-én alakult meg a Masters Club azzal a céllal, hogy szoros kapcsolatot tartson a nyugdíjas TF-oktatókkal, ezzel is elősegítve az egyetemi polgárok aktív közösséggé szerveződését. A klub életre hívásában kulcsszerepet játszott a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, valamint a TF rektora, prof. dr. Sterbenz Tamás.

A rendezvény elején Mocsai Lajos köszöntötte az egybegyűlteket, majd, mint minden klubösszejövetel, a mostani is az esemény középpontjában álló vendégelőadással folytatódott. Sterbenz Tamás javaslatára ezúttal dr. Lelbach Ádám belgyógyászt, gasztroenterológust és gerontológust, a TF címzetes egyetemi tanárát, a Kineziológia Tanszék külső munkatársát, a Magyar Gerontológiai és Geriátriai Társaság alelnökét hívták meg előadónak, aki “Egészséges idősödés” címmel tartott sikeres prezentációt.

A klubgyűlésen levetítették prof. dr. Tóth Ákos, az Úszás és Vízi Sportok Tanszék korábbi vezetőjének 1993-ban, a TF legendás korszakáról készült videófilmjét is, amely óriási elismerést aratott a jelenlévők körében. Köszönjük az élményt, tanár úr!

Az összejövetel zárásaként Mocsai Lajos a kampuszfejlesztés jelenlegi állapotáról beszélt a jelenlévőknek, illetve azt is megosztotta a hallgatósággal, hogyan és hol folytatódik majd az építkezés.

Örömmel és büszkén írjuk le, hogy töretlen az érdeklődés a Masters Club rendezvényei iránt. A következőre sem kell sokat várnunk, hiszen a negyedik ülést 2023. január 25-én, 16 órakor tartják a Róma teremben.

Az előadás anyaga itt tekinthető meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!