Fontos személyi kérdésekben döntött a Szenátus
2022. augusztus 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2022. augusztus 30-án, kedden a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem velencei Vízisport és Rekreációs Központjában került sor a TF nyárvégi szenátusi ülésére, amelyen több fontos személyi változásról döntöttek. Eldőlt, hogy ezentúl két új rektorhelyettes is segíti Sterbenz Tamás rektor munkáját. 

 Fontos személyi kérdésekben döntött a Szenátus

A 13 napirendi pontot felvonultató ülésen két új rektorhelyettesnek szavazott bizalmat a TF Szenátusa. Dr. Ökrös Csabát, a Sportági Intézet vezetőjét választották általános rektorhelyettesnek, továbbá a jövőben dr. habil. Cserny Ákos, az egyetem Továbbképző Központjának igazgatója lesz az intézmény oktatási rektorhelyettese.

Az egybegyűltek arról is döntöttek, hogy dr. Varga Dániel campus-főigazgatóként folytatja munkáját az egyetemen.

Az egyetem legfőbb döntéshozó fóruma további szervezeti egységek élére is választott vezetőket. Utczás Margitát a Sport-táplálkozástudományi Központ igazgatójának, míg Peisch Annamáriát a Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság vezetőjének választották.

A 4. napirendi pontban arról is határozott a Szenátus, hogy dr. habil. Csányi Tamás egy évig megbízott vezetőként irányítja a Testnevelés-elméleti és Oktatásmódszertani Tanszék munkáját. A Pályázati és Innovációs Központ igazgatója a jövőben Gallatz Imre lesz. A jelenlévők ezenkívül számos szakfelelős megbízásáról is szavaztak.

A Szenátus egyhangúan támogatta Kerek István gazdasági főigazgatói pályázatát, akinek kinevezéséről a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriuma a Szenátust követő ülésén hozta meg pozitív döntését.

Fontos megemlíteni, hogy autó-motorsport menedzser szakirányú továbbképzési szak indul az egyetemen, valamint módosult a 2022/2023-as I. félévének tanítási rendje, amelynek értelmében az őszi szünet a közoktatási őszi szünettel azonos időpontra kerül át.

A TF új vezetőinek gratulálunk, jó munkát kívánunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!