Utolsó útjára kísértük dr. Farmosi Istvánt
2022. július 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szerdán a Farkasréti temetőben szűk családi és baráti körben vettünk búcsút dr. Farmosi Istvánttól, a Magyar Tetsnevelési és Sporttudományi Egyetem nyugalmazott főmunkatársától, címzetes főiskolai tanárától.

Utolsó útjára kísértük dr. Farmosi Istvánt

Egykori hallgatónk 1935-ben született Szekszárdon, és 1957-ben szerzett oklevelet. Később a Testnevelési Főiskola Kutató Intézetében dolgozott, ahol az Edzéselméleti Osztály vezetője lett. 1979-ben az elsők között szerezte meg a testnevelés doktori címet.

1996-ban ment nyugdíjba az Orvostudományi Tanszék munkatársaként, de a tanítást nyugdíjasként sem fejezte be. Nemcsak egyetemünkön oktatott, hanem több vidéki főiskola posztgraduális kepézésén is. Fő kutatási területe a mozgásfejlődés, a motoros tulajdonságok tanulmányozása volt. Mozgásfejlődés című, több kiadást megért tankönyve a sportszakemberek bibliájává vált. Publikációinak öszáma meghaladta a kétszázat.

Alapító tagja volt – többek között – a Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének és a Magyar Sporttudományi Társaságnak.

Az egyetem koszorúját – korábbi és mostani kollégáinak kíséretében – a Kegyeleti Bizottság és Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda munkatársai helyezték el a ravatalnál.

Idén esedékes vasdiplomáját sajnos már csak posta útján vehette át.

Nyugodjon békében!

 (nhk)
kép: Mikolovics Zsuzsa

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!