A Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetsége vendégeskedik a TE-n
2022. március 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Április 1-jén, pénteken újabb nagyszabású rendezvénynek ad otthont a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem: a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetsége, az IASP ugyanis intézményünkben rendezi európai divíziójának egynapos műhelytalálkozóját.

A Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetsége vendégeskedik a TE-n

A 9.30-kor kezdődő és 21.30-ig tartó eseményen – amelynek színhelye az Athén terem, illetve az aula lesz – köszöntőbeszédet mond Ebba Lund, az IASP vezérigazgatója, Salvatore Majorana, az IASP európai divíziójának elnöke, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kuratóriumi elnöke, valamint Morucz Norbert, az Ipari-, Tudományos és Technológiai Parkok Egyesületének elnöke.

A workshopra ugyancsak ellátogat és felszólal Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára.   

A rendezvényen több panelbeszélgetést is tartanak, amelyek középpontjában az autonóm járművek és az intelligens mobilitási eszközök, üzleti és start-up inkubáció, a kiberbiztonsági innováció és a mesterséges intelligencia, valamint a jövő tervezésének új módszerei és a fenntartható fejlődés kapcsolata áll.   

A tudományos nap kulturális programmal zárul, amelynek során fellép a Szent Efrém Férfikar és a Magyar Táncművészeti Egyetem táncművész BA néptánc szakirányú hallgatói.

fotó: IASP

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!