Karácsonyi ünnepség az egyetemen
2021. december 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egy év kihagyás után, mivel 2020-ban a pandémia miatt csak videón készült karácsonyi műsor, ebben az esztendőben ismét összegyűltek a Testnevelési Egyetem munkatársai az Aulában és együtt ünnepeltek a közelgő karácsonyi időszak alkalmából.

Az új épület legnagyobb terében felállított hatalmas karácsonyfa már Advent első vasárnapja óta jelzi az ünnepek közeledtét.

A karácsonyfa „árnyéka” méltó helyet nyújtott az ünnepi műsorhoz is. Örömteli volt, hogy sokan el tudtak jönni a pénteki ebédszünetben tartott összejövetelre, amely – immár több mint 15 éve – a TF Műhely szervezésében valósul meg, Nemerkényi Krisztina tanárnő szervezésében, a hallgatók és több kolléga előadásában.  

Karácsonyi ünnepség az egyetemen

A bevezető után magyar költők (Pilinszky János, Alföldi Géza) versei és gitárral kísért hagyományos karácsonyi dalok (Kirje, kirje kisdedecske, Pásztorok keljünk fel…) csendültek fel. Ezt követően modern hangulatú karácsonyi dalok és tánc következett.

Karácsonyi ünnepség az egyetemen

Fotó: Horváth Krisztián

A műsor részeként Mocsai Lajos kuratóriumi elnök is felolvasott egy József Attila verset és Sterbenz Tamás rektor kívánt minden hallgatónak, munkatársnak kellemes karácsonyi ünnepeket.

A műsor után a TE AKSI, valamint az egyetem alumni közösségének szervezésében, a tanszékek ajánlása alapján került sor több kiváló nyugdíjas kolléga születésnapi köszöntőjére, amire az elmúlt időszakban a koronavírus miatt nem volt mód.

Köszönjük az egész éves munkát, a részvételt és mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Karácsonyi ünnepség az egyetemen

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!