Újabb Alumni-nagyköveteket avatott a Testnevelési Egyetem
2021. december 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Gyulay Zsolt olimpiai bajnok kajakos és Keszthelyi-Nagy Rita ötkarikás bronzérmes vízilabdázó is átvette nagyköveti megbízólevelét Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajostól, a Testnevelési Egyetemért alapítvány kuratóriumi elnökétől.

Újabb Alumni-nagyköveteket avatott a Testnevelési Egyetem

Oldott hangulatú beszélgetés keretében a Testnevelési Egyetemen vette kézhez Alumni-nagyköveti megbízólevelét a magyar sport egy-egy kiváló alakja, Gyulay Zsolt korábbi olimpiai bajnok kajakos és a jelenleg is TE-hallgató Keszthelyi-Nagy Rita olimpiai bronzérmes és Európa-bajnok vízilabdázó. Az eseményen jelen volt Béres Alexandra fitneszvilágbajnok, Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász – ők már korábban, a TE Alumni-nagykövetei közül elsőként vették át megbízólevelüket –, továbbá dr. habil. Sterbenz Tamás rektor, Tamás Péter alapítványi titkár és dr. Sebestyén László rektori tanácsadó.

Az illusztris vendégeket először Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte. A TE korábbi rektora röviden szólt a kuratórium elmúlt néhány hónapban folytatott munkájáról, a modellváltás kezdeti sikereiről, valamint a zajló kampuszfejlesztésről.

Új világ kezdődött az egyetemen, ezért nagy szükségünk van arra, hogy az intézmény fajsúlyát, fejlődésének dinamikáját, valamint az általa képviselt három fontos elvet – a testkultúra, a testnevelés és a társadalmi felelősségvállalás hirdetése, a magyar emberek fizikai állapotának erősítése és a kiválasztás, illetve a minőségi élsport támogatása – mindenki szemében hiteles, a magyar sportban kiemelkedő eredményt elért olimpia és világbajnokok képviseljék és hirdessék” – hangsúlyozta a kuratóriumi elnök.

Mint ismert, a TE Szenátusának korábbi döntését követően az intézmény Alumni-irodája, valamint a rektori tanácsadó, dr. Sebestyén László minden jelöltet megkeresett, akik azonnal igent mondtak a megtisztelő felkérésre. Olyan személyek lehetnek a TE nagykövetei, akik emberi és sportolói múltjukkal rászolgáltak a címre, és akik az intézmény múltja, valamint a honi sportban betöltött szerepe miatt megtiszteltetésnek érzik a felkérést.   

A kellemes hangulatú átadó közös ebéddel zárult.

Fotók: Vidor Gergely

fotó: Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!