Ismert sportolók, világsztárok a Testnevelési Egyetem nagykövetei
2021. július 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hivatalában fogadta Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektora az olimpiai ezüstérmes Schmittné Makray Katalint és Béres Alexandra fitnesz világbajnokot. A két kiválóság a TE Alumni nagykövetei közül az elsők, akik személyesen vették át az egyetem nagyköveti megbízólevelét, nem hiába: Hölgyeké az elsőbbség!

A felvezetőben említett elsőbbséggel kapcsolatban Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos a remek hangulatú beszélgetés során elmondta, számára mindig – magánemberként, edzőként, sportvezetőként, egyetemi oktatóként és rektorként – kiemelkedően fontos volt a nők véleménye, ezért örül külön is annak, hogy a TE nagykövetei közül hivatalosan elsőként Makray Katalinnal és Béres Alexandrával találkozhatott.

Ismert sportolók, világsztárok a Testnevelési Egyetem nagykövetei

Hivatalában fogadta Mocsai Lajos rektor Schmittné Makray Katalint és Béres Alexandrát

A harmadik női nagykövet, Keszthelyi-Nagy Rita jelenleg az olimpiára készül, ezért nem lehetett jelen a közös ebéddel záruló találkozón, de várhatóan 2021 szetemberében, amikor minden érintett Magyarországon tartózkodik, a hat TE nagykövet: a kajakozó olimpiai bajnok Gyulay Zsolt, a vízilabdázó Európa-bajnok és jelenleg is TE-hallgató Keszthelyi-Nagy Rita, az olimpiai bajnok ökölvívó Kovács István, az üzletember George F. Hemingway és a már említett Béres Alexandra, valamint Schmittné Makray Katalin egy közös ünnepségen jelentik be nagyköveti terveiket.

Az Egyetem nagyköveti felkérésére tehát mindenki, akit a Testnevelési Egyetem Szenátusának döntését követően az intézmény ALUMNI irodája, valamint a rektori tanácsadó dr. Sebestyén László megkeresett, igent mondott, aki Mezei Dániel marketing osztályvezetővel együtt szintén jelen volt az ünnepi eseményen. 

Ismert sportolók, világsztárok a Testnevelési Egyetem nagykövetei

A több mint egyórás találkozón az is szóba került, hogy a TE nagyköveti poszt a kölcsönös elismerésen alapszik. A felkért személyek emberi és sportolói múltjukkal szolgáltak rá a felkérésre, miközben a Testnevelési Egyetem nagykövetének lenni rang, az intézmény múltja és a magyar sportban betöltött meghatározó szerepe miatt.

Az Egyetem és a nagykövetek közötti kapcsolat a kölcsönös tiszteleten és azon a közös célon alapszik, hogy a magyar sport, a fiatalok egészségi állapota, a hazai mozgáskultúra és a sporttudomány a múlthoz méltó legyen a jövőben is.

A beszélgetés során szóba került a Testnevelési Egyetem múltja és jövőképe, amely most különösen is aktuális, hiszen az egyetem jelenleg is zajlik a modellváltás folyamata. 

 Ismert sportolók, világsztárok a Testnevelési Egyetem nagykövetei

A közös bejelentésig a TE vezetősége személyes találkozókon adja át a felkérő leveleket és egyeztet a közös elképzelésekről. Amennyiben mindegyik találkozó ilyen jó hangulatú esemény lesz, mint az első alkalom volt, akkor reméljük, hogy nagyköveteink egyenként érkeznek a Rektori Hivatalba.

Gratulálunk és jó munkát kívánunk Schmittné Makray Katalinnak és Béres Alexandrának!

Ismert sportolók, világsztárok a Testnevelési Egyetem nagykövetei

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!