Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszus, TE-s előadókkal
2021. szeptember 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szeptember 25-én, szombaton rendezik meg a VI. Pécsi Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszust, amely az MKT Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Munkacsoport, a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság és a IX. Pécsi Kardiológiai Napok közös eseménye.

Délelőtt 11 órakor kezdődik és várhatóan 12.10-ig tart a Sportkardiológiai szekció, amelynek Prof. Dr. Koller Ákos és Dr. Szelid Zsolt az üléselnöke. Előadást tart Koller Ákos, Dr. P. Szabó Gabriella, Dr. Pelle Judit és Szelid Zsolt. A témák között szerepel a fiatal sportolók szűrésének hasznossága és fontossága, továbbá a gyakorlati jelentősége a Covid utáni vizsgálatoknak az utánpótlásban és a poszt-Covid tünetek és ellátásuk a sportban.

Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszus, TE-s előadókkal

„Előadásomban arról beszélek majd, hogy miként lehet gyógyszerként használni a sport terápiát – mondta megkeresésünkre Koller Ákos. – Örömteli, hogy a Testnevelési Egyetemet Szelid Zsolttal ketten is képviselhetjük ezen a nagyszabású konferencián. Ő a poszt-Covid tünetekről tart majd előadást, ami mára sajnos betegséggé alakult, olyannyira, hogy külön orvoscsoportok foglalkoznak annak ellátásával. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem az oltástól, hanem magától a betegségtől alakultak ki ezek a poszt-Covid tünetek."

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!