Jelen volt a TE a tokiói olimpián
2021. augusztus 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ki ne emlékezne rá, hogy Tótka Sándor ragyogó versenyzéssel kajak 200 méteren olimpiai aranyérmet szerzett a nemrégiben véget ért tokiói olimpián. És örömmel láttuk Csizmadia Kolos küzdelmét is, aki ugyanebben a versenyszámban a negyedik helyen végzett.

Jelen volt a TE a tokiói olimpián

A kép illusztráció (forrás: Wikipédia)

Ő az Angyalföldi Vízisport Egyesület (AVSE) versenyzője, a klub elnöke pedig Dr. Irmai István, a Testnevelési Egyetem kajak-kenu edzőképzésének vezetője, a Rekreáció Tanszék korábbi vezetője – vele beszélgettünk.

„Mérhetetlenül büszkék vagyunk Kolosra – mondta boldogan Irmai István. – Nagyon kedvelem őt, rendes, becsületes, tisztességes srác, mindent megtesz, ami jobbá teheti őt a sportban. Okosan készült fel az olimpiára, kész szerencse, hogy egy nemzet két indulót is nevezhetett a számra, tökéletesen rászolgált a hazai sportági szövetség bizalmára. Kolos évek óta szorongatja a Tokióban olimpiai bajnoki címet nyerő Tótka Sándort, egy-egy viadalon le is győzi, nagyszerű az ő versengésük. Kolosnak nem volt még tapasztalata ekkora versenyről, mint amilyen az olimpia, a kijutása önmagában bravúr, a negyedik helyezése pedig csodálatos. És amondó vagyok, ha jobban elkapja a rajtot, még előrébb végezhetett volna. De van még ideje, hiszen huszonöt esztendős, és három év múlva következik a párizsi olimpia. Noha a kajak 200 méter nem lesz ott olimpiai szám, biztos vagyok benne, hogy az ötszáz méterre is remekül fölkészül majd mind párosban, mind a négyesben.”

Irmai István hozzátette: Tótka Sándor edzője, Hűvos Viktor, valamint a sportág szövetségi kapitánya, Hüttner Csaba egyaránt a Testnevelési Egyetemre járt szakedzőire, akárcsak a Bodonyi Dórát tréningező Hadvina Gergely, aki nem mellesleg egyben a férje is.

„Nagyon jó érzés látni, hogy a Testnevelési Egyetem jószerével jelen volt az olimpián, meghatározva ezzel az intézményben zajló munka minőségét. Egyébként pedig számunkra nem értek véget az ötkarikás játékok, a közelgő paralimpián ugyanis az AVSE színeiben száll majd a vízre a világbajnok Rozbora András, valamint tartalékként készül a világeseményre Molnár Nikolett. Velük utazik edzőjük, Gombos Dániel is, aki szintén egyetemünk végzett hallgatója. Szurkolunk a sikerükért.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!