Hírek

A TF zászlaja az Everest csúcsán

Dr. Neszmélyi Emil, ügyvéd, 2016. május 20-án, magyar idő szerint hajnal négy órakor ért fel a Mount Everest csúcsára, ahol különleges meglepetést készített elő egyetemünk számára, ugyanis eljuttatta az TF zászlaját a 8848 méter magas csúcsra.

Az amúgy is embert próbáló teljesítmény értékét jelentősen emeli, hogy a csúcsot a nemzetközi hegymászó szakma által is nehezebbnek és technikásabbnak tartott északi – tibeti – útvonalon hódította meg, amely eddig más magyar állampolgárnak nem sikerült. Ennélfogva Magyarország is bekerült azon kivételes nemzetek közé, amelyek legalább egy sikeres mászója az északi útvonalon jutott el a világ legmagasabb pontjára.

Minden bizonnyal a Testnevelési Egyetem e teljesítmény által egyedivé vált annak tekintetében, hogy feltehetően más magyar egyetem zászlaja még nem jutott fel a világ legmagasabb pontjára.

Az ügyvéd úr egyetemünkön az MSc Szakedző szak végzős hallgatója. Büszkeséggel tölt el minket, hogy ezt a kivételes teljesítményt, egy egyetemi hallgatónk valósította meg, hazánk érdekében, tehát intézményünk is részese a sikernek.

Az Everest északi meghódítója jelenleg az alaptáborban 5200 méteren regenerálódik a sikeres csúcstámadást követően, hazatérése június elejére várható. Gratulálunk e kiemelkedő teljesítményhez!

 

siker,hegymászás,zászló