A Shanghai Finance University delegációját fogadtuk
2016. június 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2016. június 14-én a Testnevelési Egyetemre látogatott a kínai Shanghai Finance University-től LU Haibo úr, az egyetem rektorhelyettese, a Kínai Egyetemi Sportszövetség vívó szakosztályának elnöke. A delegáció tagja volt LI Xinlgin, a Kínai Egyetemi Sportszövetség vívó szakosztályának főtitkára, egyetemi docens, az egyetem vívócsapatának menedzsere, illetve LI Yingjie úr, az egyetem nemzetközi osztályának munkatársa.

A Shanghai Finance University delegációját fogadtuk

Sino-Európai Alapítvány a Kínai Kultúráért és Oktatásért közreműködésével jött létre a találkozó, amelyen a Testnevelési Egyetem részéről jelen volt Dr. Németh Endre, tanszékvezető, Patócs Ákos egyetemi tanársegéd, Kiss Gergely és dr. Koós Emese a Nemzetközi Osztály munkatársai.

A kínai egyetem fejleszteni kívánja a vívás oktatást, mellyel kapcsolatban együttműködést kezdeményeztek a Testnevelési Egyetemmel. A jövőbeni tervek között szerepel kínai hallgatók küldése a TE-re, illetve vívóedzők látogatása Kínába. A találkozó alkalmával a küldöttség megtekintette az egyetem létesítményeit, illetve tájékoztatást kapott a fejlesztési tervekről, melyek méltó körülményeket teremtenek a külföldi hallgatók fogadásának.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!