Juhász Roland: „Örömmel vállaltam”
2016. október 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Számos híres magyar élsportoló is részt vesz egyetemünk 1956-os teljesítmény emléktúráján, így például Juhász Roland. A Videoton futballcsapatának 33 esztendős, 94-szeres válogatott játékosa 21-én pénteken Csókakőn csatlakozik a túrához.

Juhász Roland

„A Testnevelési Egyetem sportszervező szakos hallgatója vagyok, és örömmel vállaltam a felkérést – mondta megkeresésünkre a rokonszenves labdarúgó. – Természetesen jeleztem a klubomnál, hogy szeretnék részt venni az eseményen, és az egyesület szokás szerint rugalmasságot mutatott.”

1956 Emlékév logóJuhász Roland elmondta: noha életkorából fakadóan nincsenek, nem is lehetnek tapasztalatai az 1956-os forradalommal kapcsolatban, nagyon fontosnak tartja a megemlékezést.

„Örömmel tölt el, hogy a Testnevelési Egyetem szervezésében több napig emlékezhetünk a forradalomra, a hősökre, s nem pedig egynapos ünnepség keretében – folytatta a kiváló hátvéd. – Sajnos egyre kevésbé ápoljuk hagyományainkat, egyre kevesebb időt fordítunk megemlékezésre, pedig fontos eleme ez az életünknek.

Generációról generációra tovább kell adni őseink örökségét.”

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!