Magyar Rektori Konferencia a Testnevelési Egyetemen
2016. december 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemen rektora Üdvözölte a 2016. december 16-i ülés résztvevőit.

Magyar Rektori Konferencia a Testnevelési Egyetemen

Dr. Maruzsa Zoltán, miniszteri biztos és Benked László, külhoni magyar ösztöndíjak referense (Emberi Erőforrások Minisztériuma) bemutatta a Makovecz Programot, mint Kárpát-medencei Felsőoktatási Együttműködési Keretprogramot. A program célja, hogy a magyarországi oktatók külhoni szerepvállalásával és a kétoldalú, kölcsönös hallgatói mobilitások rendszerének megteremtésével előmozdítsa az egységes Kárpát-medencei felsőoktatási tér kialakítását.

Perényi Petra az MRK európai ügyekért és nemzetközi szervezetekért felelős referense tájékoztatót tartott az MRK részvételével zajló EU-s támogatású projektekről (PROCSEE, EFFECT), továbbá az EURASHE-val való együttműködési lehetőségekről.

Morován Júlia az MRK nemzetközi referense elmondta, hogy a Coimbra Group of Brazilian Universities igazgatója látogatást tett Magyarországon és a Tudomány határok Nélkül program folytatásának lehetőségéről tárgyaltak.

Tekintettel arra, hogy a jelenlegei elnök (Dr. Szabó István) és társelnök (Dr. Borbély Attila) mandátuma lejárt a bizottság Dr. Nagy Katalint, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettesét választotta meg új elnöknek, Dr. Kádár Juditot, a Testnevelési Egyetem nemzetközi kapcsolatok igazgatóját pedig társelnöknek választotta.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!