Kerékpártúra
2017. február 3.Rekreáció Tanszék

Időpont: 2017. április 22-23. (szombat, vasárnap), helyszín: Káli-medence.

Feltételek

  • A túra minden BSc III. évfolyam és MA szakon, illetve az Osztatlan képzés I. évfolyamán felvehető a tavaszi félévben, nappali és levelező tagozaton is.
  • Azok a hallgatók, akik a túrát a korábbi félévi tanulmányaik során teljesítették, részt vehetnek, de kreditet nem kapnak érte.
  • Amennyiben a tárgyat a meghirdetett időben teljesíti a hallgató, abban az esetben a tárgy gyakorlati jeggyel zárul, 2 kreditet kap érte (BSc, MA) és 1 kreditet kap érte (Osztatlan).
  • A Rekreáció tanszék által meghirdetett választható tárgyat „A Választható Kerékpár túra / Káli-medence” a tanulmányai alatt minden hallgató csak egyszer veheti fel és egyszer teljesítheti a megadott 2, illetve 1 kreditért.

Jelentkezés feltételei

  • A jelentkezési lap pontos kitöltése (megtalálható a Főépület III. emelet 307-es irodai faliújságon)
  • A kitöltött jelentkezési lap leadása
  • A választható tárgy költségeinek befizetése

A tárgy felvétele a Neptunban: a tárgyat a Rekreáció tanszék oktatásszervezője veszi fel a hallgatónak, amennyiben beiratkozott az Egyetemre a neptun rendszerében is, kitöltötte és aláírta a jelentkezési lapot, befizetett a túra költségeit. A tárgy regisztrálása a Neptunban: a túra teljesítése után a jegybeírás megtörténik. Azok a hallgatók, akik nem teljesítik, de felvették a tárgyat, "aláírás megtagadva" bejegyzést kapnak a Neptunban. A meghirdetett kurzusról hallgatót törölni nem lehetséges!

A túra költsége: 12 000 Ft, mely tartalmazza a kerékpárt, sisakot, szállítóautót, túravezetőt, szállást emeletes ágyas és 3-4 ágyas szobákban, a szombati vacsorát és vasárnapi reggelit, ebédet. Nem tartalmazza a napközbeni étkezést (szombati ebédet).

Jelentkezési és befizetési határidő: 2017. február 1-től – február 10-ig, a megadott időpontokban történik! Időpontok (a jelentkezés és a túra befizetése csak ezekben az időpontokban lehetséges):

  • 2017.02.02. csütörtök (1. K. hét) 13.00-14.00-ig a Főépület III. 307-es szobában
  • 2017.02.07 . kedd (1. tanítási hét) 13.00-14.00-ig a Főépület III. 307-es szobában
  • 2017.02.09. csütörtök (1. tanítási hét) 13.00-14.00-ig a Főépület III. 307-es szobában

Minimum létszám: 15 fő, maximum létszám: 35 fő, melyet a jelentkezési lapok leadásának és a befizetések sorrendjében rögzítünk. Létszámnövelésre nincsen lehetőség.

Program

A tábor egy 2 napos hétvégés program, melynek költség vonzatait minden esetben a hallgatónak kell fedeznie. A túra programját úgy állítottuk össze, hogy változó terepen haladva (kerékpárút, autóút, erdei ösvények) mindenki számára teljesíthető legyen, fejlessze a kerékpáros tudását és ismereteit.

Szombaton a délelőtti órákban megérkezés Tapolcára, majd a kerékpárok beállítása után indulás a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik legértékesebb gyöngyszemébe, a Káli-medencébe. Ez a vidék télen nyugodt, csendes, tavasszal ébred, nyáron nyüzsgő, de igazán ősszel él. A csodálatos panorámás tájat a medence északi részén fekvő Fekete-hegyről is remekül meg lehet figyelni. A nagyra nőtt tölgyfák már körülzárták az Eötvös kilátót. A látóhatár déli szegélyéről már megcsillannak a Balaton hullámai is. A délutáni, kora esti órákban visszaérkezés Tapolcára, majd vacsora és kötetlen esti kikapcsolódás vár a fáradt túrázókra.

Vasárnap reggelizés után útra kelünk ismét, új helyszínek várnak és csodálatos erdők, erdei ösvények várnak ránk. Megérkezés Tapolcára a kora délutáni órákban, majd táborzárás után indulás vissza egyénileg Budapestre. A túráról pontosabb részleteket a bejelentkezések után minden hallgató a neptunon keresztül kap.

Túravezető: Dr. Irmai István.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!