Túl a csúcson
2017. február 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mocsai Lajos rektor úr meghívásának eleget téve február 21-én 18 órától előadást tart a Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc termében dr. Neszmélyi Emil egykori TF-hallgató, aki tavaly májusban első magyarként a nehezebb útvonalon, a hegyet északról megmászva jutott fel a világ tetejére, a Mount Everest csúcsára.

Túl a csúcson

Dr. Neszmélyi Emil a Mount Everest csúcsán

A most 41 esztendős sportember, korábbi élvonalbeli kosárlabdázó sokat köszönhet egyetemünknek, mert mint elmondta, a TF-en tanultak jelentős mértékben hozzájárultak az embert próbáló kihívás teljesítéséhez, ahhoz, hogy asztmásként is sikerüljön a küldetése. A csúcsra felérve, elcsigázottan sem feledkezett meg az egyetemről, büszkén tűzte ki a csúcsra a TE zászlóját is.

„Közelgő előadásom nem csupán a Mount Everesten készített képek nézegetéséből és élménybeszámolóból áll – mondta érdeklődésünkre az ügyvédként és sportvezetőként dolgozó dr. Neszmélyi Emil. – Részletesen beszélek majd a csúcstámadás előtt elvégzett munkáról, kitartásról és elszántságról, a hegymászókra leselkedő egészségügyi veszélyekről, no meg arról, hogy mi mindenben segítettek engem a TF szakedzői szakán tanultak. De természetesen arról is részletesen beszámolok, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodtam a Mount Everest megmászása során, és hogyan sikerült leküzdenem az akadályokat asztmásként. Rendkívül boldoggá tett, hogy a küldetés teljesítésével sok embernek adtam erőt, és mérhetetlenül büszke vagyok rá, hogy a hazámat képviselve a magyar zászlót is kitűzhettem a Mount Everest csúcsára.”

Áprilisban Klein Dávid és csapata arra vállalkozik, hogy palack nélkül mássza meg a 8848 méter magas hegyet, ennek kapcsán dr. Neszmélyi Emil elmondta: „Fantasztikus eredmény lenne, tiszta szívből szurkolok nekik, hogy sikerüljön!”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!