Munka után, munka közben, munka előtt
2017. február 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Decemberben volt két éve, hogy Mocsai Lajos rektorként irányítja a Testnevelési Egyetemet, s az azóta eltelt két esztendő egy rendkívül fontos munkafolyamat időszakát határozta meg. Egyebek mellett újra kellett „alapítani” az egyetemet.

Munka után munka közben munka előtt cikk

„Az egyetem önállósulása volt az első lépcső, amit sikerült is megvalósítani, majd a tantervek és szabályzatok újraírásával óriási munka várt ránk – mondta érdeklődésünkre Mocsai Lajos. – Önálló gazdasági életet indítottunk el, függetlenül a Semmelweis Egyetemtől. Borzasztó nehéz anyagi helyzetben volt az egyetem, kifizetetlen számlák és megoldatlan problémák tornyosultak előttünk. Az első két év voltaképpen arra ment el, hogy Klebelsberg Kuno után, praktikusan egy új egyetemet „alapítottunk”, amely működésében, biztonságában és szakmai tartalmában meg kellett, hogy újuljon. Örömteli, hogy ezekről már múlt időben beszélhetünk. Teljes mértékben megújult a Testnevelési Egyetem, amire nagyon büszkék lehetünk.”

A rektor úrtól megtudtuk, hogy az új campust érintő építkezés április elsején kezdődik a TF-en, amivel kapcsolatban ugyancsak nagy munka előtt áll az egyetem, hiszen fel kell készülni arra, hogy ne legyen fennakadás, s az építkezés idején is az eddig megszokott magas színvonalon folytatódjon az oktatás.

„Ennek kapcsán meglátogatom az összes oktatási szervezeti egységet, tanszéket és szakcsoportot, mert fontos egyeztetések várnak ránk – folytatta Mocsai Lajos. – A következő két-három évre vonatkozó létesítmény-fejlesztési programmal párhuzamosan a szakmai programok megvalósítását, jobbítását, javítását vitatjuk meg, valamint a szeptemberben Edző BSc alapképzési szak néven újra induló korábbi szakedzői szak beépítését az új szakstruktúrába, ami szintén jelentős feladat, mert óriási érdeklődés mutatkozik a szak iránt, akárcsak a mesterszakjaink iránt. Szeretnénk megőrizni a TF vezető szerepét, egyúttal elérni a nemzetközi világszintre emelését. Ezért is kívánok személyes kapcsolatot kialakítani oktató kollégáimmal, illetve mindazokkal, akik felelősséget vállalnak a fejlődésért, és akikkel meghatározzuk a közös munkánkat.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!