Tisztelgés a márciusi ifjak előtt
2017. március 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén is, az utóbbi években már megszokott helyszín, a MOM Kulturális Központ Színházterme adott méltó otthont egyetemünk március 15-i ünnepi megemlékezésének. A terem csaknem megtelt: nem csak oktatóink és hallgatóink, hanem volt diákjaink is jelenlétükkel tisztelték meg a 48-as forradalomra történő megemlékezést. Emellett külsős érdeklődők is eljöttek, akik évek óta figyelemmel kísérik a TF-es hallgatók (a TF műhely) műsorait.

Tisztelgés a márciusi ifjak előtt

Koszorúk a Gesztenyés kertben, a kék szalagos a Testnevelési Egyetemé

A betegségek kisebb változtatásokat kényszerítettek ki; pár műsorszámot le is kellett cserélni. Ennek ellenére az előadás szépre sikeredett, amelyben az idén – a megszokott versek és énekszámok mellett – kicsivel több mozgásos (tánc) produkció került be. Az előadás színvonala, hasonlóan az elmúlt évekhez igen magas színvonalú volt, méltó az ünnephez és a Testnevelési Egyetemhez. Köszönet érte a diákoknak, akik tehetségükkel segítették az előadás megvalósulását, és köszönet Nemerkényi Krisztina tanárnőnek, aki évek óta gondozza az ünnepet és a kísérő programokat.

Az ünnepi program befejezéseként a TF D-épülete előtt álló kettős kopjafánál történt a szokásos koszorúzás. Az egyetem részéről Mocsai Lajos rektor, Hamar Pál rektorhelyettes urak és Bognár Gábor tanár úr (akinek elévülhetetlen érdemei voltak a kopjafa állításában), illetve a Hegyvidéki Önkormányzat részéről Gilicze Zoltán az Oktatási és Közművelődési Iroda vezetője helyezett el koszorút a kopjafa azon oldalán, amely március 15-t jelképezi.

fotó: Nemerkényi Krisztina

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!