Nyílt levél az önkénteseknek
2017. július 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kedves Önkéntesek! A Testnevelési Egyetem a 17. FINA Világbajnokság és FINA Masters Világbajnokság előkészítéséért és megrendezéséért felelős Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. szakmai együttműködő partnereként az önkéntesek toborzásával és képzésével segítette a Szervező Bizottság munkáját.

Meggyőződésem, hogy minden idők legnagyobb magyarországi sporteseménye kivételes lehetőséget biztosít a sportolók mellett az önkéntesek számára is. Az életre szóló élményeken, új baráti kapcsolatokon és a nemzetközi közeg adta lehetőségeken kívül olyan gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, melyeket jövőbeni szakmai előmenetelük során hasznosíthatnak, egyúttal referenciaként is felhasználhatnak. Önök átérezték a feladat nagyságát, és hazánkat képviselve a maguk tudásával, szorgalmával, jó ”csapatjátékosként” ennek a hatalmas közös vállalásnak aktív részeseivé váltak. Áldozatos munkájuk elismeréseként Julio C. Maglione, a FINA elnöke emlékplakettet adott át részemre. Ez a rangos kitüntetés azonban az Önök érdeme, Önök kapták, ezért kérem, fogadják ezúton őszinte nagyrabecsülésem kifejezését. Bízom benne, hogy ez a díj erőt ad Önöknek a Masters Világbajnokság idejére is, hozzájárulva ezzel egy hasonlóan sikeres rendezés hátterének megteremtéséhez.

Felelősségteljes munkájuk ellátásához ezúton szeretnék további sok sikert, kitartást és jó egészséget kívánni.

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem