Szatmári Andrásé az első magyar aranyérem az Universiadén!
2017. augusztus 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egy hónappal azután, hogy a lipcsei vívó-világbajnokságon megnyerte a férfi kard egyénit, Szatmári Andrást tegnap a tajpeji Universiadén is megkoronázták.

A Vasas 24 éves pengeforgatója szerezte a magyar küldöttség első aranyérmét az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékán. A 70 fős mezőnyben Gárdos Gábor tanítványa a csoportkörből öt győzelemmel és egy vereséggel lépett tovább, a direkt kieséses táblán pedig megszorítani sem nagyon tudták az ellenfelei. A 32 között a román Iancu (15-9), majd a 16-ban az olasz Nuccio (15-11) volt az áldozata.

A negyeddöntőben aztán következett a világbajnoki döntő visszavágója a 2016–2017-es világkupa-sorozat győztese, a koreai Gu Bon Gil ellen, ami mutatta, hogy az Universiade sem éppen egy pillekönnyű megméretés. Szatmári Lipcsében 15-11-re kerekedett felül, most pedig 15-12-re nyert a csapatban Londonban olimpiai bajnok ázsiai kardvívó ellen.

Szatmári Andrásé az első magyar aranyérem az Universiadén

A tökéletes nyár: Aranyérem a világbajnokságról, arany az Universiadéról!  (A kép forrása: hirek.ma)

Az elődöntő és a döntő jóval simábban alakult, honfitársunk az iráni Rahbarit 15-8-ra, a fináléban a török Yildirimet 15-6-ra iskolázta le – szó se róla, remek éve van! És még nincs vége, az igazán megérdemelt pihenő előtt a csapatverseny is vár rá Tajvan szigetén.

forrás: magyaridok.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!