Elismerések és kinevezések a Szenátus szeptemberi ülésén
2017. szeptember 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kancellári dicséretek és a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjak átadására került sor a Testnevelési Egyetem Szenátusának legutóbbi ülésén. Emellett két fontos személyi döntés is született az összejövetelen.

A TE 2017/2018-as tanévének első szenátusi ülésen a Testnevelési Egyetem Tanácstermében többek közt az is eldőlt, hogy a Szenátus döntése alapján Dr. Mocsai Lajos a TE rektora újabb négy évre Dr. Lénárt Ágotát nevezi ki a Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék vezetőjének. Dr. Lénárt Ágota 1987 novembere óta dolgozik a Testnevelési Egyetemen és 2006. júliusától tanszékvezető. 

Emellett a megújuló Testnevelési Egyetem számára fontos momentumként egy élsportból a TE-re visszacsábított gyakorlati szakember kinevezésére is sor került. A profi sportban eltöltött több mint négy esztendő után a Biomechanikai Tanszéken docensi kinevezést kapott Dr Lukas Trzaskoma, aki az utóbbi években a Sopron női kosárlabda-csapata és a női válogatott mellett is dolgozott erőnléti edzőként, de a kosárlabda szövetség erőnléti programjában is részt vett.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesülőknek a Szenátus ülésén Dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora gratulált.  

Elismerések és kinevezések a Szenátus szeptemberi ülésén

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat – az egyetem Szenátusa által javasolt rangsor alapján – az oktatási miniszter adományozza. Az Ösztöndíjban részesülő hallgatók a következők: Bábszky Gergely Zsolt (MA Testnevelőtanár-gyógytestnevelő), Bene Barnabás (Osztatlan tanári),  Berezvai Viktor  (BSc Rekreációszervezés és egészségfejlesztés), D’Ess Sabina Alexandra  (MSc Sportmenedszer), Ferencz Anna (Osztatlan tanári),  Sebestyén Örs (MSc Humánkineziológia), Szalkai Kitti (MA Testnevelőtanár-gyógytestnevelő), Uhlár Ádám (Osztatlan tanári), Zala Borbála Bernadett (MSc Sportmenedszer).

Kancellári Dicséretben részesültek és elismerést vehettek át Dr. Genzwein Ferenc kancellártól a Testnevelési Egyetem következő dolgozói:

Elismerések és kinevezések a Szenátus szeptemberi ülésén

Dr. Encsné Molnár Judit (ügyintéző, technikus - Természettudományi Intézet/Sport- és Természettudományi Kutató Központ), Fazakas Mónika (oktatási ügyintéző - Tanárképző Intézet/Sportszaknyelvi Lektorátus), Kiss Gergely (NET koordinátor - Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága), Valis Jánosné (ügyviteli alkalmazott, tanszéki ügyintéző - Sportági Intézet/Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék), Varga Ferenc (műszaki ügyintéző, oktatástechnológus - Műszaki és Ellátási Igazgatóság/Informatikai Iroda).

A kitüntetett hallgatóknak és kollégáknak gratulálunk! Az új kinevezést kapó oktatóinknak pedig jó munkát kívánunk.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!