Hírek

A magyar sport legjobbjai közül sokan itt voltak!

Rendkívül sikeres, teltházas sportszakmai konferenciát rendezett a Magyar Olimpiai Bizottság a Testnevelési Egyetemmel közösen szeptember 21-én. „A Prevenció, regeneráció és rehabilitáció a sportban” elnevezésű fórum elsősorban a TAO-sportágaknak lett meghirdetve, de több más olimpiai sportág képviselője is részt vett rajta.

A következő továbbképzést szeptember 27-én rendezik, szintén a TF Hepp Ferenc termében. Társrendező az MKSZ Sporttudományi Tanácsadó Testülete.

A délelőtti program után a Testnevelési Egyetem rektora, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos elégedetten mondta:

"Az ilyen konferenciák miatt érdemes dolgozni a magyar sportért. Nagyon szép és előremutató összejövetel zajlik, remek szakemberekkel. A Testnevelési Egyetem tevekénysége egy együttműködésen alapul, amely a  sportért felelős államtitkársággal, a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Magyar Edzők Társaságával valósul meg. Ennek látjuk most szép példáját."

A magyar sport legjobbjai közül sokan itt voltak! (Mocsai Lajos)

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetem rektora. 

És valóban, a legjobbak közül sokan eljöttek a Testnevelési Egyetemre csütörtökön. Az eseményen Vékássy Bálint, a MOB főtitkára mondott először köszöntőt. Hangsúlyozta, a MOB feladata a magyar sport szolgálata, ehhez alázatra van szükség és együttműködésre.

"A MOB-nak önbizalmat ad, hogy a mai konferenciára rengetegen regisztráltak, érdeklődéssel vannak a sportszakma iránt!” - hangsúlyozta az idén nyáron kinevezett sportvezető.

A magyar sport legjobbjai közül sokan itt voltak (Vékássy Bálint)

A kép előterében: Vékássy Bálint, a MOB főtitkára

Dr. Mocsai Lajos köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a jövő szakembereinek képzését illetően nagy az egyetem felelőssége. Méltatta a MOB-bal és az államtitkársággal való közös együttműködést, és beszélt arról is, hogy 12 év után újra indult a szakedzőképzés, amit 26 sportágban hirdettek meg, és 24-ben indult el; a népszerűséget a túljelentkezés is mutatta. A képzésben a szakszövetségekkel szorosan együttműködnek. Az eseményen részt vett többek közt Fábián László, a MOB sportigazgatója is.

A magyar sport legjobbjai közül sokan itt voltak

A háttérben: Fábián László, a MOB sportigazgatója.

A magyar sport legjobbjai közül sokan itt voltak!

Világnagyságok, mesterek, szakemberek, ezúttal tanítványként.

A konferencián Mocsai Lajos rektor mellett Prof. Dr. Szabó Tamás egyetemi magántanár (Testnevelési Egyetem - Terhelésélettani Laboratórium vezető, MKSZ Sporttudományi Tanácsadó Testület), Dr. Balogh László igazgató (Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet, MKSZ Sporttudományi Tanácsadó Testület), Dr. Ökrös Csaba egyetemi docens (Testnevelési Egyetem tanszékvezető, kézilabda mesteredző, MKSZ Sporttudományi Tanácsadó Testület), Dr. Tállay András elnök (Magyar Kézilabda Szövetség Orvosi Bizottság), Schuth Gábor sporttudományi tanácsadó, erőnléti edző (Magyar Labdarúgó Szövetség, MKSZ Sporttudományi Tanácsadó Testület), Tóth Péter gyógytornász (Kézilabda Akadémia, Egészségügyi és Tudományos Csoport), Dr. Lukasz Trzaskoma egyetemi docens (Testnevelési Egyetem), Dr. Rácz Levente tanszékvezető (Testnevelési Egyetem), Györfi János kézilabda mesteredző, a rendezvény egyik szervezője (MKSZ Sporttudományi Tanácsadó Testület) előadása szerepelt a programban.       

A magyar sport legjobbjai közül sokan itt voltak! (Györfi János)

 Györfi János, a Testnevelési Egyetem stratégiai főtanácsadója.  

A szeptember 27-ei, „A modern kondicionális és koordinációs képzés” elnevezésű konferencia részletes programja itt olvasható.

Forrás: TE, MOB. Fotó: MOB/Szalmás Péter

konferencia,Magyar Edzők Társasága,Magyar Olimpiai Bizottság,prevenció,rehabilitáció,regeneráció,TAO sportágak