Hamar Pál az Országos Köznevelési Tanácsban!
2017. október 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egyetemünk oktatási rektorhelyettese, a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék vezetője, prof. dr. Hamar Pál bekerült az Országos Köznevelési Tanácsba. A TF tanárát Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője kérte fel a feladatra. A tanácsnak tizenhét tagja van, akik közül ketten képviselik a felsőoktatást, a Testnevelési Egyetem mellett az ELTE a másik érintett intézmény.

„Munkánk során nekünk, felsőoktatásban oktatóknak, a köznevelésből kell muníciót merítenünk – mondta megkeresésünkre Hamar Pál. – Ami a fő csapásirányt illeti: a tanács szerepe kapcsán elsősorban a tartalomfejlesztés került a középpontba, emellett a pedagógushiány, az egész napos iskola újragondolása, a pedagógus életpályamodell finomítása, valamint az osztatlan tanárképzés problematikája vetődött fel. Ezen felül a gyógytestnevelésben, a gyógytornában és a gyógypedagógiában is rendet kell tenni, mert ezekben még mindig komoly félreértések vannak.”

Ahogyan a tanács hivatalos elnevezése is jelzi, az oktatás mellett a nevelésben is markáns szerepet tölt be a szervezet.

Hamar Pál az Országos Köznevelési Tanácsban

„Igen, van mit bepótolni – folytatta Hamar Pál. – Én csaknem húsz évvel ezelőtt, kétezerben írtam először olyan témájú tanulmányt, amelyben az oktatás és nevelés kérdéskör kapcsán jeleztem, komoly hiátus tapasztalható a fiatalság neveltségi szintjében. Ezért sem lehet véletlen, hogy az Országos Köznevelési Tanács nevében is ott szerepel a nevelés szakkifejezés.”

Prof. dr. Hamar Pál mandátuma három-öt évre szól az Országos Köznevelési Tanácsban, kinevezéséhez ezúton is gratulálunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!