A fogyatékos emberek teljes körű társadalmi részvételéért
2018. március 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A V4 országok idei magyar elnökségének szervezésében Társadalmi és technológia innovációk – Fogyatékos emberek teljes körű társadalmi részvétele címmel rendeztek konferenciát március 13-14-én a budapesti Kongresszusi Központban, amelyen egyetemünk fogyatékosságügyi koordinátora, Szilasi Judit is részt vett. 

A rangos szakmai rendezvényen a testi fogyatékosságok mellett megjelent a pszichoszociális fogyatékosságok kérdésköre is, azon uniós direktívák és jó gyakorlatok, amelyeket a V4 országok, illetve az Európai Unió folytat a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javításáért.

A fogyatékos emberek teljes körű társadalmi részvételéért (Szilasi Judit)

A szakmai tanácskozáson a nehézségek felemlítése mellett sok előremutató szabályozásról, programról és technológiai fejlesztésről is hallottunk.

„A legfontosabb üzenet a mindennapi, társadalmi érintkezésben az elfogadó magatartás, amely rendkívül fontos az egyetemünk fala között tanuló hallgatóink esetében is – mondta el Szilasi Judit, fogyatékosságügyi koordinátor.”

A Testnevelési Egyetemen jelenleg legnagyobb számban a diszlexiás hallgatók veszik igénybe a Fogyatékosságügyi Koordinációs Iroda segítségét és programjait.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!