Vezető szerepben a Testnevelési Egyetem
2018. május 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kedden rendezték meg a II. Nemzetközi Sportinnovációs Konferencia campus napját a Testnevelési Egyetemen. Elsőként dr. Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője köszöntötte egyetemünk nemzetközi partnereit, valamint a diplomáciai testületek képviselőit, majd pedig Mocsai Lajos, a TE rektora üdvözölte az egybegyűlteket.

A Testnevelési Egyetem rektora köszöntőjében kiemelte, hogy a régió egyik legmodernebb egyetemi campusza épül a TF területén. Mocsai Lajos fontosnak tartja, hogy Közép-Európában is vezető szerepet töltsön be a TE és a II. Sportinnovációs Konferencia erre remek lehetőséget biztosít.   

Vezető szerepben a Testnevelési Egyetem Mocsai Kádár

Mocsai Lajos a TE rektora és Kádár Judit az NKI igazgató asszonya a fogadáson

A hat partnertalálkozó kapcsán kiemelendő, hogy négy egyetemmel - a pozsonyi Comenius Egyetemmel, a kijevi Boris Grychenko Egyetemmel, a tbiliszi Grúz Egyetem Sporttudományi Karával és a Ljubljanai Egyetem Sporttudományi Karával vadonatúj együttműködési megállapodást kötött a TE, saját oktatóinak kezdeményezései alapján. 

Eközben további intézményekkel, többek közt a Deutsche Sporthochschule Köln, tehát a kölni sportegyetemmel folyamatban van a kapcsolatépítés és képviselőiket is fogadtuk az ünnepségen.

Vezető szerepben a Testnevelési Egyetem fogadás

A Testnevelési Egyetem Kistanács terme a fogadás köszöntője alatt 

A keddi eseményen nem csupán külföldi partnerek vettek részt, egyetemünk vezérkara ugyanis fontosnak tartotta azon oktatóink és kutatóink meghívását, akik rengeteg energiát fektettek, illetve fektetnek a nemzetközi partnerkapcsolatok kiépítésébe. Hogy ezek a kapcsolatok milyen erős láncot képezhetnek, arra ékes bizonyíték a Slippery Rock Universityvel kialakított együttműködés, amely immár harminc éve tart – ebből az alkalomból ajándékot vehetett át a pennsylvaniai egyetemet képviselő dr. Dallas Jackson, aki a konferencia előadója is.

Vezető szerepben a Testnevelési Egyetem (aláírás)

A megállapodás aláírása a kijevi Boris Grychenko Egyetemmel

„Meghívottaink jelentős áldozatot hoztak, hogy itt lehessenek. Volt, aki kizárólag a mai esemény miatt és van aki a második Nemzetközi Sportinnovációs Konferencia és partnernap miatt repülte át az Atlanti-óceánt – mondta megkeresésünkre dr. Kádár Judit. – Forman József, hazánk egyik kiemelkedő röplabda-szakembere is csak ezért jött el az Egyesült Államokból és reményeink szerint szerepet vállal majd a Testnevelési Egyetemen zajló edzőképzésben. A szomszédos országokból érkező delegációk is megtisztelték egyetemünket azzal, hogy nagyon nyitott és rugalmas módon léptek a kapcsolatépítés irányában és jöttek hozzánk Budapestre most.” 

Vezető szerepben a Testnevelési Egyetem (Mocsai, Rexach)

Dr. Kovács Barnabás barcelonai főkonzul, ifjabb Kocsis Sándor, Joan Vila Bosch és az FC Barcelona legendája, Carles Rexach a Rektori Hivatalban 

Mocsai Lajos a délutáni órákban, Dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettessel hivatalában fogadta a Groupama Arénában nagy érdeklődés mellett, 1150 résztvevővel szerdán zajló edzőtovábbképzésre érkező barcelonai küldöttséget. A felek, köztük Joan Vila Bosch képzési igazgató és Carlos Rexach korábbi remek labdarúgó, az FC Barcelona elnöki tanácsadója, hosszan beszéltek a legendás klub és a szintén patinás Testnevelési Egyetem közötti együttműködés lehetőségéről, amely több ígéretes meglátást is hozott.  

A keddi nap összegzése kapcsán az egyetem nemzetközi láthatóságát érdemes külön kiemelni. Jelesül azt, hogy ne csupán idehaza, Magyarországon legyen vezérszerepben a Testnevelési Egyetem, hanem külföldre is eljusson jóhírünk, az intézményünkben zajló munka, az itt oktatók kivételes, globális összevetésben is figyelemre méltó tudása. Mindezt szeretnénk a világban is hatékonyan megmutatni, valamint új mobilitás és kutatási, sportszakmai együttműködési lehetőségeket teremteni hallgatóinknak, oktatóinknak, derült ki a keddi fogadáson a felszólalók szavaiból.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!