Jubileumi diplomaosztó
2013. június 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Június 14-én a Hepp Ferenc teremben Dr. Radák Zsolt dékán úr, illetve Dr. Berkes István és Dr. Hamar Pál dékánhelyettes urak átadták a jubileumi díszokleveleket pedagógusnapi programsorozatunk keretében. Ezen elismerésben egykor a TF-en diplomázott hallgatók részesülhetnek, akik évre pontosan 75, 70, 65, 60 vagy 50 éve végeztek az intézményben. Így rendre gránit, rubin, vas, gyémánt, valamint arany diplomát vehetnek át.

Jubileumi diplomaosztó 2013

Idén 2 gránit-, 28 gyémánt-, valamint 48 aranydiplomázót vártunk, és nagy örömünkre közel hetvenen el is jöttek közülük az ünnepségre.

Elsőként Dr. Hamar Pál dékánhelyettes úr köszöntötte az egybegyűlteket, aki kiemelte, hogy ugyan sok minden változott az oktatásban, a TF tanári és létesítménybeli állományában az elmúlt évtizedekben, azonban a szellemiség, a kollégák munkához való alázatos hozzáállása megmaradt. Beszéde végén Hamar tanár úr arra kérte a TF egykori hallgatóit, hogy segítsenek magasan tartani a TF zászlaját.

A köszöntőt a TF Műhely Kulturális Egyesület két tagjának zenés produkciója követte, majd következett az oklevelek átadása.

Dr. Halmos Imre gyémántdiplomás jubilálónk röviden köszöntötte az egybegyűlteket, különösen egykori hallgatótársait, és mindenkinek jó egészséget kívánt.

Idei egyetlen megjelent gránitdiplomásunk, Lindner Ernőné Gecső Zsuzsanna testnevelő is köszöntötte a hallgatóságot. Zsuzsa néni elmondta, hogy majdnem napra pontosan 75 éve vehette át testnevelő tanári diplomáját, és az idő múlásával tapasztalta, hogy minél régebbi egy esemény, annál jobb emlékezni rá. Dicsérte egykori tanárait, akik az adott kor legkorszerűbb módszereivel adták át tudásukat a hallgatóknak.

A diplomák átvétele után ismét a TF Műhely tagjai adtak elő egy dalt, majd újfent jutalmazás következett.

Az idősebb generáció után a fiatalabbé volt a főszerep. A "TF Legjobb Sportolója" címmel járó elismerést Tőzsér Sándor testnevelő-edző szakos hallgató vehette át. A junior Európa-bajnoki bronzérmes birkózó felkészítését édesapja, Tőzsér Sándor mellett Dr. Barna Tibor, Karunk tanszékvezetője irányítja. Utóbbi Karunk Elismerő Oklevelét vehette át ez alkalomból.

Radák dékán úr zárszavában megköszönte az egykori TF-eseknek, hogy olyan hírnévre tett szert intézményünk általuk, amelyet ma is büszkeség és feladat megtartani. Szintén elmondta, hogy a világ egyik legszerencsésebb emberének tartja magát azért, mert testnevelő tanár lehet.

Dékán úr szavai után ugyan az ünnepség hivatalosan befejeződött, ám az egykori hallgatók még hosszan a teremben maradtak beszélgetni, nosztalgiázni.

Fotógaléria >>>

szöveg: Bardocz-Bencsik Mariann | fotók: Kovács Attila (SE)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!