Kiállítás nyílt a Könyvtárban
2013. december 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Nemzeti Torna Egylet megalakulásának 150 éves jubileumára kiállítást készített a Magyar Sportmúzeum, amely a TF könyvtárában tekinthető meg.

Kiállítás nyílt a Könyvtárban

A megnyitóra december 9-én került sor, amelyen Prof. Istvánfi Csaba, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének elnöke mondott beszédet, majd Prof. Dr. Radák Zsolt dékán úr mondott néhány szót.

A megnyitó résztvevői – Karunk számos dolgozója, valamint az MTTOE vezetősége – a kiállítás megtekintése után a Kis Tanácsterembe mentek át, ahol Dr. Onyestyákné Dr. Reigl Mariann, a Sportjáték Tanszék docensének vezetésével került sor egy kerekasztal beszélgetésre a testnevelés és a testnevelő tanárok helyzetéről.

Itt először Dr. Szabó Lajos, a Sportmúzeum igazgatója beszélt az NTE megalakulásáról, illetve a torna és atlétika alapú sportmozgalom ellentétéről, amely végül megegyezéssel zárulva szolgálta a magyar sportéletet. Ezt követően Kis Mihály, az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola igazgatója beszélt a testnevelés és a testnevelő tanárok mai helyzetéről elemezve a pozitívumokat és a problémákat. A résztvevők utána jó hangulatú vita keretében szóltak hozzá az elhangzottakhoz.

A kiállítás január végéig tekinthető meg a Könyvtárban.

A kiállítás támogatói: Magyar Sportmúzeum, TF Könyvtár, NTE, valamint az MTTOE Fővárosi Szervezete

szöveg: Bardocz-Bencsik Mariann, Dr. Onyestyékné Dr. Reigl Mariann | fotók: Bardocz-Bencsik Mariann

[nggallery id=211]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!