Elismerések "Az év legjobb sportolója" díjátadó gálán
2013. december 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

December 19-én 56. alkalommal díjazták az év legjobb sportolóit a Magyar Sportújságíró Szövetség ünnepélyes díjátadóján. A 2013-as év számos világbajnoki és Európa-bajnoki címet és érmet hozott a magyar sport számára, így különösen nagy volt a verseny a legjobbak között.

Karunk dolgozói közül többen is részesültek elismerésben a gálaesten. Az Úszás, Vízi- és Küzdősportok Tanszék halmozta a sikereket, csak úgy, mint az ott dolgozó szakemberek által felkészített versenyzők a világversenyeken.

Dr. Sós Csaba, a Tanszék vezetője a fogyatékkal élő sportolók szövetségi kapitányai között végzett az élen, ezzel megismételte tavalyi sikerét.

A nyáron Barcelonában világbajnoki címet nyert férfi vízilabda-válogatott lett az év legjobb csapata. A serleg átvétele után Szivós Márton mondott köszönetet a csapat nevében az őket felkészítő stábnak, többek között Dr. Egressy Jánosnak, a Tanszék docensének, valamint Horváth Tamásnak, a Tanszék tanársegédjének.

Szintén köszönet illette Kovácshegyi Ferenc mestertanárt edzői munkájáért. Őt az év legjobb férfi sportolója, a többek között egy világbajnoki és két rövid pályás Európa-bajnoki aranyat nyerő Gyurta Dániel emelte ki.

Gratulálunk az elismerésekhez!

szöveg: Bardocz-Bencsik Mariann

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!