Hamarosan itt a Mozgás Éjszakája!
2014. június 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) és a Magyar Testnevelési Egyetem Támogatók Köre Alapítvány kiemelt támogatásával valósul meg június 28-án a Mozgás Éjszakája egész éjszakás nagyszabású szabadidős sportrendezvénye.

Hamarosan itt a Mozgás Éjszakája!

A rendezvény egyik fő szervezője a Rekreáció Szakcsoport egyetemi adjunktusa, Lacza Gyöngyvér, illetve a vízi sportági helyszín vezetője dr. Irmai István.  A rendezvény lebonyolításában a TF több mint 100 hallgatója és végzett szakembere vesz részt. A Mozgás Éjszakája sportrendezvény hivatalos megnyitóján felszólal prof. dr. Radák Zsolt, a TF dékánja.

A különböző sportágakat felvonultató egész éjszakás rendezvény arra hívja fel a figyelmet, hogy a rendszeres mozgás a testnek és a léleknek is jót tesz. A mozgás az egészség megőrzésének legfontosabb eleme: általa nemcsak fittebbek leszünk, hanem egy igazi közösségi élmény részeseivé is válhatunk.

A Mozgás Éjszakájának célcsoportja a rendszertelenül vagy egyáltalán nem mozgó fiatal felnőttek és az idősebb korúak. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2014. június 28-án este 10 és hajnali 4 óra között a résztvevők tíz sportágban próbálhatják ki magukat a Hősök Terén és a Városligetben. Lesz éjszakai futás az Andrássy úton, kerékpártúra a belvárosban. A vállalkozó szelleműek salsázhatnak a Hősök terén, asztaliteniszezhetnek a Műcsarnok parkolójában és tollasozhatnak a Városligetben. Kipróbálhatják a nordic walkingot és a szabadtéri fitnesz órákat, sárkányhajózhatnak a Városligeti Csónakázó tavon.

A rendezvényt az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja (OEFI-EKK) szervezi. A Mozgás Éjszakája a TÁMOP-6.1.3.B számú, "Népegészségügyi kommunikáció fejlesztése" című európai uniós projekt keretein belül valósul meg.

A rendezvény fővédnökei Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Bővebb információ és regisztráció a rendezvény honlapján.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!