Könyvbemutató
2011. december 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Gallov Rezső - Londoni OlimpiákA Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, a TF, valamint a Magyar Sporttudományi Táraság tisztelettel meghívja Gallov Rezső: Londoni Olimpiák (1908, 1948, 2012) című könyvének bemutatójára, melyet 2011. december 16-án 11.00 órakor tartunk a TF Tanácstermében (Budapest, XII. Alkotás u. 44., Fő épület I. emelet 37.).

Citius, Altius, Fortius (Gyorsabban, magasabbra, erősebben)! Az újkori olimpiai játékok jelmondata és az olimpiai érmek felirata az emberiség fejlődéstörténetének örök törekvéseit is szimbolizálja. Talán éppen a maradandó értékek jelentik az olimpiai eszme világszerte tapasztalt hatalmas vonzerejét.

Schmitt Pál köztársasági elnök, a MOB örökös tiszteletbeli elnöke a könyv előszavában írja: „Az olimpia ezerarcú. … Végtelenül izgalmas dráma, meghökkentő és meghatóan emberi közjátékok, a mámor és a fájdalom, a beteljesülés és a csalódás szédítő egyvelege. … Nem csoda, hogy mindezek különleges erővel ragadták meg e kötet szerzőjét is, akinek életét és írásait az olimpiai eszme hatja át.”

Greg Dorey, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete Köszöntőjében a játékok megtekintésére is csábít bennünket: „London az egyetlen város, amely ‒ 1908 és 1948 után ‒ immár harmadszor adhat otthont az újkori olimpiai játékoknak. … Emberek milliói érkeznek majd országunkba a világ minden részéből, hogy a rendkívüli élményekben osztozzanak.”

Nem kétséges: Gallov Rezső legújabb kötete különlegesen érdekes és értékes ismeretanyag mind a sportszakma, mind pedig az olimpiai versenyek iránt érdeklődők számára.

A Kossuth Kiadógondozásában megjelent kötet 2980 Ft áron kapható a könyvesboltokban. Kedvezményes akcióa Kiadó könyvesboltjában (1043 Budapest, Bocskai utca 26.). 10-25 db között: 2085 Ft (-30%), 25 db és felette: 1790 Ft (-40%).

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!