Egy hete lépett hivatalba a Testnevelési Egyetem kancellárja
2014. november 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dr. Genzwein Ferenc, intézményünk kancellárja több mint harminc éve él a gazdaság, a tudományok és a sport világában.

TF Főépület a Győri út felől (régi főbejárat)

"Szüleim pedagógusok voltak, így már gyermekkoromban azt láttam, hogy a tanulás és a sport mennyire fontos. Köszönettel tartozom nekik, mivel olyan útravalót kaptam tőlük, ami az egész életemet meghatározta" – nyilatkozta kancellár úr. Dr. Genzwein Ferenc a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott 1980-ban, majd két évvel később, ugyanebben az intézményben közgazdaságtudományi doktori címet szerzett az áruforgalom gazdaságtana szaktudományból. Nem sokkal ezután az összes lehetséges labdarúgó edzői licencet megszerezte, így a legmagasabb fokozatú UEFA Pro diplomát is, közben pedig az akkori Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán sportedzői oklevelet szerzett labdarúgás sportágban.

"Mintegy harminc év vezetői tapasztalattal rendelkezem, vállalatoknál, illetve saját cégeimben töltöttem be gazdasági-, kereskedelmi-, valamint vezérigazgatói posztot Magyarországon, illetve néhány évig Ausztriában. Az üzleti tevékenységem mellett különböző sportvezetői feladatokat láttam el a labdarúgásban. Voltam például a Vasas vezetőedzője és szakosztályvezetője is. Munkámat a klub a Vasas SC Örökös Tagja kitüntetéssel ismerte el.  Az egyetem elvégzése után gazdasági és szervezési tárgyakat oktattam óraadóként, majd egyetemi államvizsga bizottsági tagként tevékenykedtem, címzetes egyetemi docens lettem." - osztotta meg gondolatait kancellár úr.

Az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán úr, 2014. október 31-én jelentette be a felsőoktatási intézmények kancellárjainak személyét. A miniszterelnök úr november 15-étől a Testnevelési Egyetem kancellárjának nevezte ki Dr. Genzwein Ferencet, aki a jövőben a TF gazdasági irányításáért felel.

Arra a kérdésre, hogyan érzi magát Dr. Genzwein Ferenc a TF-en, a következőket válaszolta: "Mivel eddigi életemet a gazdaság világában, a sportban és az oktatásban töltöttem, nagy öröm számomra, hogy a három területhez kapcsolódó feladatokat mostantól egy intézmény falain belül tudom ellátni. Az első hét jól és hasznosan telt az egyetemen. Az ismerkedésé volt a főszerep, az intézmény vezetőivel folytattam megbeszéléseket, áttekintettem a költségvetési folyamatokat, a Szervezeti és Működési Szabályzatot, illetve megkezdődött a gazdasági feladatok átadása és átvétele. Sőt, már néhány halaszthatatlan napi operatív ügybe is bele kellett folyjak. Egyet biztosan megígérhetek: mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a rám bízott feladatot a legjobb tudásom szerint lássam el. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen óriási hagyományokkal rendelkező, közel kilencven éves intézmény szolgálatába állhattam!"

Üdvözöljük kancellár urat a Testnevelési Egyetem közösségében!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!