Sorjáznak a legfontosabb tennivalók
2014. november 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dudar GyörgyDudar György 1982-ben került a TF-re, a TFSE Labdarúgó Szakosztályában lett edző. 1983 májusa óta dolgozik a TF-en.  A Kutató Intézet Műszerfejlesztési Osztályán kezdett Dr. Bretz Károly vezetése alatt, akire nagy szeretettel gondol. Hálás a sorsnak, hogy a mai napig találkozhat vele nap mint nap. A Kutató Intézet felszámolása után létesítményvezetőként dolgozott 2010-ig. Labdarúgó szakedzői tanulmányait a TF levelező tagozatán végezte (1984-1988). Szabadidejében 27 éven keresztül edzősködött.

Elsősorban utánpótlás edzőnek vallja magát, holott hosszú éveket töltött felnőtt együttesek kispadján is. Ebből két évet – Budapesti Honvéd, Újpest – az NB I-ben. "Nagyon tanulságos két év volt!" Szinte az összes budapesti nagy csapatnál dolgozott (BVSC, FTC, Honvéd, Vasas és Újpest) majd egy évet a Thadamon Klubnál Kuvaitban.  Több magyar bajnoki címe van, amire mégis a legbüszkébb, hogy a kezei alól korosztályos, illetve felnőtt válogatott labdarúgók sora került ki.

Nehéz döntést követően 27 év után akasztotta szögre edzői cipőjét. Erre az időszakra esik műszaki vezetői kinevezése a TF-en.

Nem kis feladatot vállalt ezzel, hiszen minden nap újabb és újabb műszaki problémával találja magát szemben.  Nehéz egyben tartani egy öregedő épületegyüttest, nagy a terhelés, a hét öt napján reggeltől-estig folyik a tanítás és az edzések. A hétvégén emellett még versenyek, bajnokságok zajlanak, illetve bérlik létesítményeinket. Ez a folyamatos működés óhatatlanul amortizációhoz vezet. Az elmúlt 14 évben nem kaptunk fejlesztési támogatást az anyaintézményünktől. Forráshiány miatt nem hogy fejleszteni, de fenntartani is alig tudtuk a TF-et.

"A nyárra tervezett felújítási munkák is elmaradtak, nem nehéz kitalálni, forráshiány miatt.

Most hogy ismét önállóak lettünk, a kormány döntött a támogatásunkról, és a szerződéseket aláírták, hozzákezdhetünk a legfontosabb javításokhoz.  Nagy szükségünk van rá, hiszen sorjáznak az elodázhatatlan tennivalóink.

A teljesség igénye nélkül:  a  kosárlabda- és a tornacsarnok lapos tetejének felújítása, a Főépület és a Kollégium nyeregtetejének javítása, a kollégiumi szobák beázás okozta kárainak a felszámolása, a Főépület nyílászáróinak megmentése, a melegvíz-ellátó rendszerek teljes felújítása, a térvilágítás javítása, a fűtési anomáliák folyamatos megszüntetése, az oktatástechnológiai eszköztár és informatika rendszerek fejlesztése,  az uszodatér és gépház felújítási feladatai.

A két lapos tető felújítási munkáit már megrendeltük. Most, hogy a források rendelkezésre állnak, még az idén hozzáfogunk és befejezhetjük a többi kiemelt feladatot is. Ezek egy része kellemetlenséggel jár, amiért már most kérjük a dolgozók és hallgatók megértését, de nem maradt más választásunk, mint tanév közben orvosolni a problémákat. Ezek közül kiemelkedik a melegvíz-ellátó rendszer felújítása.

A jelenlegi eszközeinket 1964-ben telepítették. A 8 db bojler cseréje a tanítási időszak alatt rendkívül komoly műszaki és logisztikai feladat.

Hasonló gondokkal küzdünk a fűtés területén is; minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a lehető legkevesebb fennakadással oldjuk meg még az idén ezeket a problémákat.

Hogy a jövőben milyen fejlesztések lesznek, nyilván a fenntartó szándékán múlik. Vannak olyan információink, miszerint egy új helyszínen folytatódik szeretett egyetemünk élete, ami modern, jól felszerelt intézménnyel kecsegtet. Ez egyrészt örvendetes lenne. Ugyanakkor fájna a szívem., mert ez egy csodálatos hely, varázsa van. Egyedi. Hiányozna a tradíció, a szellemiség. Itt minden téglának története van. A nagy elődök, akik közül sokan már nem lehetnek velünk, de szellemiségükkel irányt mutattak, emberségükkel, szakmai tudásukkal reményt adtak, az itt végzettek mindennapi erőfeszítései, örömei, fiatalságuk feledhetetlen varázsa átitatta ezeket a falakat.

Én itt otthonra leltem. Úgy gondolom, méltán volt a magyar sportszakember képzés fellegvára.

Amíg a végső helyszínről döntés nincs, addig itt kell működőképessé és otthonossá tennünk ezt a helyet. Ezen dolgozunk."

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!