Nyertes EFOP pályázat
2018. augusztus 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sikeres pályázat keretében átfogó egészségtudatosságot fejlesztő projekt módszertanának kidolgozására, tananyagfejlesztésre kerül sor a Testnevelési Egyetemen 2018. július 1. és november 30. közötti időszakban, mintegy 194 millió forintból. 

Az EFOP-5.2.5-18-2018-00012 sz. „Társadalmi innovációk - új módszerek kidolgozása a Testnevelési Egyetemen” címmel olyan mentális és fizikai egészségtudatosságot fejlesztő projekt módszertanának kidolgozására és pilot tesztelésére nyílik lehetőség, amely egyszerre épít a sport: 

  • fizikai/testi jótékony hatásaira;
  • közösségépítő szerepére;
  • közvetítő és áttételes szerepére, illetve funkciójára az egyéni célrendszer kidolgozása és a célok elérése során;
  • a mentális egészséggel való szoros kölcsönhatására.

A projekt célcsoportjában tartoznak a foglalkoztatás nélküliek, a köznevelésben tanulók és a nyugdíjasok. A projekt célja, hogy a Testnevelési Egyetemen dolgozó szakemberek részvételével lehetőség nyíljon az innovatív sport és mentális egészségfejlesztési szolgáltatások körének bővítésére a sportközönség és az igények alakításán keresztül.

TF foepulet

A projekt támogatja az aktuális társadalmi problémák kezelését olyan innovációs módszerek kidolgozásával, amelyek megoldásra váró problémákra keresik a válaszokat. Emellett társadalmi együttműködésen és tudásportálon keresztül a fejlesztés segíti az öntanuló és újszerű hálózatok kialakítását.

A beinduló projektben, amely a Testnevelési Egyetem velencei központjában valósul meg nagyjából 200 fő vesz részt és a résztvevők közel 90%-a a TE alkalmazottja. 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!