40 éves évfolyam-találkozó
2018. október 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

56 régi évfolyamtárs találkozott a TF frissen átadott Központi épületében. Négy évtized már-már történelmi távlat és a tanulmányaikat 1974-ben megkezdőkkel azóta leírhatatlanul sok minden történt.

Az összejövetel a Rio de Janeiro teremben és környezetében zajlott, de innentől következzen Dosek Ágoston tanár úr beszámolója, aki a 74-es évfolyam tagjaként az esemény egyik főszervezője volt:

…A több mint 40 éve elültetett tulipánfánk sorsa nem csak elöregedése miatt, hanem a TF megújulása és az építkezés miatt is kétséges. Salamon Gábor vívómester ötletgazda kérésére Mocsai Lajos évfolyamtársunk, a TF rektoraként közbenjárt, hogy a kertészeti terveknek megfelelő módon újra ültessen az évfolyamunk egy fát az egyetem kertjébe. Összejövetelünk első teendője így aztán az ezüst juharfa elültetése volt.

40 éves évfolyam-találkozó

Ezt követően átvonultunk a jelenleg átépítésre váró TF-kertbe, amelyről tudni érdemes, hogy a mi időnkben még 200 méteres szabadtéri atlétika pályán sportolhattunk ugyanazon a területen.

Bőven eltelt hát egy emberöltő a végzésünk óta. A főépület előtt elkészítettük a résztvevők csoportképét, és szembesültünk azzal, hogy az 1965-ös, nagyra tisztelt elődeink is éppen találkoznak a TF éttermében.

Tanáraink közül évfolyamvezetőnk Kulcsár Gergely, továbbá Kovács László, Pavlik Gábor, Molnár Sándor tisztelt meg részvételével minket, Miltényi Márta nénivel pedig telefonon beszéltünk.

Rektor Úr kivetített képsorokat kommentálva számolt be az Egyetem nagyszabású átépítéséről és a testnevelést, sportot és egészséget szolgáló újítási terveiről, a tudományos háttér igényes fejlesztéséről. Az évfolyamtársak sorsának számbavételekor főhajtással emlékeztünk az eltávozottakra, sajnálkozva vettük a hiányzók igazolásait, és persze a látókörünkből elveszettekről próbáltunk informálódni.

40 éves évfolyam-találkozó

A jelenlévők nagyon jól érezték magukat, nem kevéssé annak köszönhetően, hogy egyetemi éveink egy-egy jelenetét idéztük föl archív fotókkal és az ilyenkor szokásos csevegéssel töltöttük az időt, amely nagyon hamar elszaladt.

A folytatás lassan már nem lesz elég 5-évente, többek javaslatára megcélozhatnánk a 2-évenkénti, később az évenkénti összejöveteleket. Aki évfolyamtársaink közül esetleg csak a TF honlapjáról értesül az eseményről, jelezze elérhetőségét e beszámoló szerzőjének.

Ölelve mindenkit: D Ágoston (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!