Konferencia és tanácsadás a szabadidősportot kedvelőknek a TF-en
2019. február 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jövő szombaton rendezik a Budapest Európa Sportfővárosa 2019 programsorozat sportszakmai nyitóeseményét, a TE Tárt Kapus Programja szabadidő konferenciát a Testnevelési Egyetemen.

Konferencia és tanácsadás a szabadidősportot kedvelőknek a TF-en (Mocsai Lajos)

A nagyszabású, előadásokat, tanácsadó programokat, valamint a Testnevelési Egyetem bizonyos részeinek bemutatását is magába foglaló rendezvényről Mocsai Lajos, az intézmény rektora elmondta: a konferencia egyik legfontosabb pontja az egyetem számára az lesz, hogy a Fővárosi Közgyűléssel egy korábbi, 2015-ös megállapodást ünnepélyes keretek között megerősítik.

"A sport, a testkultúra, a testnevelés és az egészséges életmódra nevelés számára ez az év olyan időszak lesz, amit fel szeretnénk használni a programjaink megismertetésére" - jelentette ki a rektor.

Mocsai Lajos a jövő szombati konferenciával kapcsolatban úgy fogalmazott, a minőségi, mozgással tarkított életről szóló előadásokkal - melyeket az egyetem tanárai fognak tartani - párhuzamosan az ott elhangzottakat azonnal a gyakorlatba is átültetik, hiszen az intézmény integrált laboratóriumi rendszerével egészségügyi tájékoztató méréseket is végeznek majd a tárt kapus program keretében.

A TE vezetője kifejtette, a konferencia csak az első állomása az egész éves programsorozatnak: márciusban az "aranykorúak" számára tartanak életmódváltó rendezvényt, májusban a Várkert Bazár előtt spinning-, augusztusban a Citadellán jóga-világrekord kísérletet szerveznek.

"Mindezek mellett a főváros kerületeivel együttműködve a szabadtéri sportparkokban kihelyezett edzésmódszertani- és gyakorlati fitness-programokat szervezünk, illetve júliusban Magyarországon szeretnénk megrendezni és egy konferenciával összekötni a nemzetközi fair play bizottság ülését" - nyilatkozta Mocsai Lajos.

A programsorozat novemberben vagy decemberben a tervek szerint egy, a mostanihoz hasonló konferenciával zárul majd, ahol értékelik az év eredményeit.

A Testnevelési Egyetem célja, hogy a Budapesttel való együttműködés ne csak az idei évre szóljon, hanem a következő esztendőkben is hatással tudjanak lenni a magyarok egészségi állapotának javítására.

A jövő szombati konferencia megnyitóját 10 órakor tartják, az első előadások 10.30 órakor kezdődnek. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

(MTI)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!