Kard edzőképzés a TE-n
2019. július 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2019. április 21. és július 21. között került megrendezésre a Testnevelési Egyetem és a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) idei második vívó edzőképző tanfolyama, kard fegyvernemben.

A három hónapos képzésen hét külföldi edző vett részt a következő országokból: Szerbia, Kolumbia, India, Lengyelország, Olaszország, Irán, Thaiföld. A résztvevők közül a legkiemelkedőbb vívó a thaiföldi Wiradech Kothny volt, aki a 2000-es Sydney-i Olimpián bronzérmet szerzett mind az egyéni, mind a csapatbajnokságban, Németország színeiben.

Kard edzőképzés a TE-n

Az egyetem oktatói által 20 órában tanított 5 elméleti tantárgy mellett a sportági (kard) specializáció programját Bodoky Ákos kardedző állította össze, akinek tanítványai többek között olimpián ezüstérmet, világbajnokságokon arany-ezüst-bronzérmet, kadett és junior világbajnokságokon arany és ezüstérmeket szereztek. A csoport abban a szerencsés helyzetben volt, hogy a Budapesten zajló vívó világbajnokság küzdelmeit személyesen megtekinthették. Itt páran találkozhattak a saját nemzetbeli sportolóikkal és edzőikkel, illetve együtt szurkolhattak a magyar kardcsapatnak, akik a végén ezüstéremmel zárták a világbajnokságot.

Ezúton is gratulálunk a sikeres vizsgát tett hallgatóknak, és külön köszönjük az elméleti és gyakorlati oktatóknak a programban való együttműködést.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!