Hírek

Lovas-vk: Remek pályán ritka szoros verseny!

Rendkívül szoros versenyben a sportág legendás alakja, Ijsbrand Chardon nyerte meg vasárnap a négyesfogathajtók fedeles világkupa-sorozatának a Papp László Sportarénában rendezett versenyét, mögötte fia, Bram Chardon lett a második és Dobrovitz József a harmadik. 

Az egyéniben ötszörös, összességében 13-szoros világbajnok holland hajtó úgy bizonyult két tizeddel jobbnak a magyar fővárosban tavaly győztes és a szombati rangsoroló versenyszámban is első fiánál, hogy utóbbinak volt egy verőhibája, melyért négy büntető másodpercet hozzáadtak az idejéhez. A 2004-ben csapatban világbajnok Dobrovitz úgy zárt harmadikként több mint nyolc másodperccel lemaradva, hogy egy labdát ő is levert a maraton- és az akadályhajtást ötvöző viadalon, amelyen a pályát, Fintha Gábor, a Testnevelési Egyetem lovas bizottságának tagja építette.

Lovas-vk: Remek pályán ritka szoros verseny

A magyar versenyző így sem lehet elégedetlen, mivel szombaton sokat rontott, így az akkori hatodik helyéhez képest nagyot ugrott előre. Jobbnak bizonyult az egy napja második amerikai Chester Webernél és harmadik svájci Jerome Voutaznál. Ezúttal az európai rivális lett a negyedik, a tengerentúli az ötödik. A szabadkártyával indult ifj. Dobrovitz Józsefnek, aki a Testnevelési Egyetem hallgatója, négy verőhibájával hatodik lett, és csak a szintén szabadkártyás Vida Józsefet előzte meg.

A fedeles vk-sorozatban hagyományosan a tíz legjobb négyesfogathajtó vehet részt, majd az első hat február 7. és 9. között Bordeaux-ban küzd meg egymással a fináléban.

A Papp László Sportarénában díjugrató versenyeket is rendeztek. A legrangosabb Nagydíjon négyen teljesítették hibátlanul és limitidőn belül a 145 centis akadályokkal teletűzdelt pályát. Közülük az összevetésben az osztrák Peter Englbrecht diadalmaskodott, legjobb magyarként Faluhelyi Ádám – Filigra 2 nyergében – harmadik lett.

világkupa,Budapest,ifj. Dobrovitz József,lovassport