Online állásbörze
2020. november 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

November 3. és 5. között online bonyolították az országos állásbörzét, amelyre az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói szolgáltatások Iroda (AKSI) az állásinterjúkon a siker elérését célzó konkrét technikák megismertetésével támogatta a hallgatók felkészülését.

Online állásbörze

Dr. Lőkös Dániel irodavezető elmondta: a Testnevelési Egyetemen szerzett kiváló szakmai alapok mellett fontos érték a tudatos kapcsolat- és karrierépítés, aminek egyik eszköze a felkészülés az országos állásbörzékre.

„Szeretnénk felhívni a figyelmet a tudatos karrierépítés hasznosságára és az állásinterjúkon alkalmazott konkrét technikák elsajátítását célzó tréningek lehetőségére. Hallgatóink karriertámogatása az állásbörzét követően is elérhető Dr. Resperger Viktória szakpszichológus, relaxációs terapeutával a Karrier Centrumban, így adva van a lehetőség a meglévő szakmai tudásukra alapozva a munkaerőpiaci pozicionálási esélyek növelését segítő technikák fejlesztésére.”

Bejelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

Megkérdeztünk néhány hallgatót, milyen tapasztalatokra tettek szert az állásbörzén.

„Rekreáció-szervezőként észrevehető, hogy a szabadidős, valamint a sportrendezvények háttérbe szorultak a járvány és az intézkedések miatt. Remélem, a jövőben több lehetőségünk lesz minőségi szabadidős programokat szervezni az embereknek, ezáltal növelhetjük a munkabírásukat, esélyt adhatunk a kikapcsolódásra, feltöltődésre. A lehetőséggel élve elküldtem az önéletrajzomat az AKSI iroda által említett elérhetőségre, és kaptam is néhány javaslatot arra, hogyan tegyem azt egyénibbé, még inkább figyelemfelkeltővé.”

„Tanárszakos hallgatóként leginkább dolog érdekelt, amely gyerekekhez köthető. Ilyen lehetőség számomra az amerikai Au Pairkedés volt. Láttam, hogy fontos szempont a tapasztalat a gyerekekkel és az angol nyelvtudás, valamint nagyon tetszett például, hogy repülőjegyet és szállást, ellátást biztosítanak. Szuper élmény lenne a nagybetűs élet előtt. Még önéletrajzzal is készültem, hátha valami annyira megtetszik, hogy jelentkezzek. Jogosítványom sajnos még nincs, de már dolgozom rajta, hogy jövőre jelentkezhessek.”

„Egyik sportmenedzser szakos hallgatónk szerint a HVG online állásbörzéje kiváló lehetőséget adott, hogy egy helyen, egy időpontban lássam az aktuális állásajánlatokat. Sportszervezőként manapság kifejezetten nehéz elhelyezkedni a vírus okozta korlátozások miatt, de az állásbörze segítséget nyújtott feltérképezni az elérhető pozíciókat. El is küldtem négy-öt nagy cégnek az önéletrajzomat.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!