Tíz év után labdarúgóedző mesterképzés a TE-n
2021. február 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2021 őszén 12 sportágban, azon belül futballban is MSc-képzést indít a Testnevelési Egyetem, a Sportjáték Tanszék Labdarúgó-csoportjának irányításával. A részletekről Prukner Lászlót, a TE mesteroktatóját, korábbi NB I-es vezetőedzőt faggattuk.

„Az intézményben utoljára 2010-ben végeztek hallgatók MSc-n labdarúgásában, az azóta eltelt időszakban nem indult a Testnevelési Egyetemen a legnépszerűbb sportágban a legmagasabb szintű képzés" – mondta megkeresésünkre Prukner László.

Tíz év után labdarúgóedző mesterképzés a TE-n

Az Oroszország ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott edzése (fotó: Nemzeti Sport, Szabó Miklós) 

Az elmúlt négy évben alapképzést garantált az intézmény, egy évfolyam már végzett is, és a sikerre tekintettel az idén ősztől a Testnevelési Egyetem meghirdeti a mesterképzést a futballban.

„Az utóbbi négy esztendőben rendre a felvehető létszám többszörösét tette ki a jelentkezők összlétszáma – folytatta Prukner László. – Ez bátorított fel bennünket a mesterképzés újbóli meghirdetésére. Bízunk benne, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetséggel kirajzolódni látszó együttműködés eredményes lesz, és a közös munkának a gyümölcsét, a felhalmozott tudást az egész magyar labdarúgó-társadalom hasznosíthatja majd. Úgy gondolom, hogy jó irányt mutat a magyar edzők felkészültsége, az utánpótlásban és a felnőtt futballban egyre több a gondolkodó szakember, s hogy a folytatásban is így legyen, ahhoz a Testnevelési Egyetem képzése is igyekszik minden igényt kielégítőn hozzájárulni."

Az Egyetem mesterképzéseiről, így a labdarúgó szakedző MSc képzésről is ITT tájékozódhatnak az érdeklődők.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!